Ο Ιρανός πρόσφυγας που αρίστευσε στις Πανελλήνιες - «Έγραψα 20 Μαθηματικά, 20 Φυσική, 19,5 Χημεία. Τρελάθηκα!»:

featured image

Λίγο πριν τις 13.00 ανακοινώθηκαν οι βαθμοί από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και ένας από τους μαθητές που αρίστευσαν είναι ένας πρόσφυγας από το Ιράν.

Ο μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, όντας πανευτυχής με τα αποτελέσματα, μίλησε στην κάμερα του «Αίολος», που βρέθηκε στο σχολείο. Ο ίδιος όπως όπως αποκάλυψε ήρθε με τους γονείς στη χώρα το 2019, με τις προσφυγικές ροές από το Ιράν.

Πρόκειται για τον Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, ο οποίος άφησε μια δύσκολη ζωή πίσω του και κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022 συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18.25.Συγκεκριμένα ο ίδιος έγραψε Μαθηματικά 20, Φυσική 20, Χημεία 19,5 και Έκθεση 13,5, βγαίνοντας δεύτερος στο σχολείο του. «Το σχολείο και οι καθηγητές με βοήθησαν πάρα πολύ» δήλωσε ο ίδιος και αποκάλυψε πως αν μπορέσει, θέλει να σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στη Θεσσαλονίκη. «Τρελάθηκα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο μαθητής, όταν ερωτήθηκε πως αντέδρασε όταν είδε τα αποτελέσματα και συμβούλευσε τους μαθητές να μην έχουν άγχος με τις εξετάσεις, κάτι που ο ίδιος δεν κατάφερε να αποβάλει από εκείνον.

Δείτε το βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.