Η γυναίκα που αποφάσισε να αφήνει το μούσι της να μεγαλώνει: «Με λένε άσχημη, φρικιό, άντρα, τρανσέξουαλ»

featured image

Η 26χρονη Morgan Coleman, η οποία επί χρόνια πάλευε με μια πάθηση έντονης τριχοφυΐας, αποφάσισε να αφήνει τις τρίχες στο πρόσωπό της, χωρίς να τις αφαιρεί.

Η ίδια στην ηλικία των 11 ετών εντόπισε για πρώτη φορά τις ασυνήθιστες τρίχες στα μάγουλα, το πηγούνι και το λαιμό, ενώ τις αφαιρούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας της για να αποφύγει τα σχόλια από τους υπολοίπους. Ωστόσο σήμερα σε ηλικία 26 ετών, πήρε την απόφαση να «αγκαλιάσει» το πρόσωπό της και σταμάτησε να αφαιρεί τις τρίχες από το πρόσωπό της, που οφείλονται στην πάθηση που ονομάζεται υψοδερμία (υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα).

Σύμφωνα με τη New York Post η Morgan έχει δηλώσει χαρακτηριστικά: «πάλευα καθημερινά για 15 χρόνια με τον υψοδερμισμό και αφού πέρασα πολύ χρόνο στο νοσοκομείο πρόσφατα, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα. Ήρθε η ώρα να αγκαλιάσω το φυσικό μου πρόσωπο και, παραδόξως, οι άνθρωποι δεν είναι τόσο επικριτικοί όσο νομίζετε».

γυναίκα μούσι

«Αγωνίζομαι με την αυτοπεποίθηση -μετά από πολλά χρόνια εκφοβισμού, έχει αντίκτυπο στην αυτοπεποίθησή σου, αλλά σίγουρα νιώθω πολύ πιο σίγουρη από τότε που αποφάσισα να αγκαλιάσω το φυσικό μου πρόσωπο. Είμαι πραγματικά σε ειρήνη με αυτό τώρα. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά νιώθω ελεύθερη -ξυπνάω και αυτό είναι πλέον το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι, είναι υπέροχο» τονίζει.

Η ίδια όπως εξομολογείται σε νεαρή ηλικία υπήρξε θύμα bullying και δέχτηκε σκληρή κριτική από τους συμμαθητές της. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ήταν φρικτό και απομονωτικό. Τόσο τα παιδιά όσο και οι νεαροί ενήλικες ήταν πολύ σκληροί».


Γυναίκα με μούσι: Η σκληρή κριτική στα παιδικά χρόνια και η διάγνωση της πάθησης

«Υπήρξα θύμα bullying για πολλά χρόνια. Δεν έχω πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από τα σχολικά μου χρόνια. Συνήθιζα να δέχομαι πολλά φρικτά σχόλια από άσχημους ανθρώπους που έλεγαν ότι είμαι άσχημη, ότι είμαι φρικιό, ότι είμαι άντρας, ότι είμαι τρανσέξουαλ».


«Κυρίως δεχόμουν πολλά αρνητικά σχόλια για τις φαβορίτες μου. Υπήρχε μία περίοδος που κάθε δεύτερο άτομο που περνούσε από μπροστά μου τις σχολίαζε, μου έλεγε να ξυρίσω το πρόσωπό μου, γελούσε μαζί μου και με κορόιδευε. Ήταν ιδιαίτερα δύσκολο εκείνη την εποχή γιατί δεν ήξερα γιατί ήμουν λίγο διαφορετική, απλά ήξερα ότι ήμουν διαφορετική και αυτό ήταν δύσκολο γιατί δεν μπορούσα να εξηγήσω το γιατί».

«Χρησιμοποιούσα έναν συνδυασμό αποτρίχωσης, κρέμες αφαίρεσης τριχών και ξυρίσματος, κάθε μέρα, 365 ημέρες το χρόνο» αποκαλύπτει.

Η Morgan υποβλήθηκε σε ηλεκτρόλυση το 2011 σε μια προσπάθεια να αφαιρέσει τις τρίχες για πάντα, αλλά δεν στέφθηκε με επιτυχία αυτή της η προσπάθεια, με τις τρίχες στο πρόσωπο της απλά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και πιο πυκνές με την πάροδο του χρόνου. Μετά από χρόνια που έκρυβε την τριχοφυΐα στο πρόσωπό της, η Morgan διαγνώστηκε τελικά με ιρσουτισμό (υπερβολική τριχοφυΐα ή ανάπτυξη τριχών σε ασυνήθιστα µέρη, κυρίως στις γυναίκες) και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών τον Ιανουάριο του 2021.

«Είχα πάει σε γιατρούς στο παρελθόν για τον υψοδερμισμό και μου είχαν πει πολλές φορές “μερικοί άνθρωποι απλώς έχουν περισσότερες τρίχες από άλλους”. Σίγουρα ανακουφίστηκα που είχα μια διάγνωση -μια εξήγηση για το γιατί είμαι λίγο διαφορετική- αλλά ήταν, επίσης, τρομακτικό να διαγνωστεί μια ιατρική πάθηση».

Τον Απρίλιο του 2022, η Morgan νόσησε από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια διακοπών και χρησιμοποίησε αυτό το διάστημα για να αποδεχτεί τον εαυτό της. Σύμφωνα με τη New York Post η Morgan υποστήριξε πως «Ήμουν μόνη μου στο νοσοκομείο για έξι ημέρες και κάποιες από αυτές τις ημέρες, μετά βίας μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι. Ήταν μοναχικά και τρομακτικά. Τότε, αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να αγκαλιάσω το φυσικό μου πρόσωπο». «Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να δώσω προτεραιότητα στη σωματική και ψυχική μου υγεία και μέρος αυτής της προσπάθειας για μένα ήταν να αποδεχτώ τα πράγματα που δεν μπορώ να αλλάξω. Είμαστε όλοι μοναδικοί. Δεν είναι κακό να φαίνεσαι διαφορετικός» κατέληξε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.