Βοιωτία – Αυτός είναι ο 17χρονος που σκοτώθηκε από σφαίρα αστυνομικού

featured image


Στο Λεοντάρι Βοιωτίας μετα από άγρια καταδίωξη έπεσε νεκρός ο 17χρονος Χρήστος από όπλο αστυνομικού.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα περιπολικό του τμήματος στην Αλίαρτο εντόπισε αυτοκίνητο με φιμέ τζαμιά. Επέβαιναν ανήλικοι, ο 17χρονος, ο 16χρονος αδελφός του και δύο 16χρονος φίλες τους.

Πώς ξεκίνησε η μοιραία καταδίωξη
Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο. Δεν σταματά και ξεκινά η μοιραία καταδίωξη.

«Μας κυνήγαγε και άλλο τζιπ, μας έπιασε στο Λεοντάρι. Βγήκε ο αστυνόμος έξω με το όπλο στο χέρι, χτύπησε με το όπλο στο τζάμι με δύναμη. Ανοίγει την πόρτα ο αστυνόμος, ο αδελφός μου ήταν πίσω στη Βασιλική, στην κοπέλα του δηλαδή, τον κλώτσησε ο αστυνόμος. Μετά τον αρπάζει και μετά τον σκότωσε», δήλωσε ο αδερφός του θύματος.

Η άγρια καταδίωξη ξεκίνησε από την Αλίαρτο και κατέληξε στο Λεοντάρι Βοιωτίας μέσα στο χωριό. Για περιπου 20 χιλιόμετρα αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες καταδίωκαν το σκούρο αυτοκίνητο με τα φιμέ τζάμια.

«Δεν σταμάτησε επειδή δεν είχε δίπλωμα»

Όπως λέει ο αδελφός του θύματος, που ήταν συνοδηγός, ο 17χρονος δεν αντιστάθηκε όταν πλέον το αυτοκίνητο σταμάτησε γιατί ερχόταν άλλο ΙΧ.

Όπως λέει στο σήμα για έλεγχο δεν σταμάτησε γιατί δεν είχε δίπλωμα.«Δεν βγήκε από το αυτοκίνητο, οδηγούσε. Πήγε να βγει και τον πυροβόλησε. Ανοίγει την πόρτα ο αστυνομικός, τον χτυπάει στα πλευρά, τον τραβάει προς τα έξω και τον πυροβόλησε».

Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος αστυνομικός ειπε στους συναδέλφους του στο τμήμα όπου οδηγήθηκε, ότι ο 17χρονος προσπάθησε να του πάρει το όπλο και εκείνο εκπυρσοκρότησε.

«Είπα στα άτομα να βγουν έξω από το αυτοκίνητο. Τότε ο 17χρονος όρμησε να μου πάρει το όπλο και αυτό εκπυρσοκρότησε», είπε ο αστυνομικός.

Πηγές αναφέρουν ότι οι άλλοι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο, δήλωσαν ότι δεν είδαν το συμβάν γιατί ήταν πιο πίσω κι ότι άκουσαν μόνο τον πυροβολισμό. Ο θάνατός του νεαρού προκλήθηκε από σφαίρα στο αριστερό άνω άκρο και τον τράχηλο.

«Οι αστυνομικοί της ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. προσέγγισαν το όχημα προκειμένου να προβούν σε έλεγχο υψηλού κινδύνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ελεγχόμενος οδηγός τραυματίστηκε μετά από πυροβολισμό, του οποίου οι συνθήκες τέλεσης ερευνώνται», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ.

Ο αδελφός του 17χρονου, συνοδεία αστυνομικού, μετέφερε με το αυτοκίνητο τη σορό του στο νοσοκομείο της Θήβας.

Ο 40χρονος αρχιφύλακας κρατείται. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.