Κούγιας: «Αν καταδικαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου θα γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως»

featured image


«Αν αυτή η γυναίκα καταδικαστεί, θα γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται πλέον για τον θάνατο και των τριών παιδιών της.

«Αν αυτή η γυναίκα καταδικαστεί, θα γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται πλέον για τον θάνατο και των τριών παιδιών της.

Δριμεία επίθεση σε ιατροδικαστές και τηλεοπτικές εκπομπές εξαπέλυσε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα ΜΜΕ παίζουν τον ρόλο δικαστηρίων.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κούγιας τόνισε ότι στα ΜΜΕ είχε διασπαρεί μια παραφιλολογία ότι μια οικογένεια από την Πάτρα έχασε τρία παιδιά σε μικρό διάστημα.

«Τα μεσημεριανά που έχουν γίνει δικαστήρια, το πήραν και έπαιζαν μονοθεματικά. Τα τρία παιδιά έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομεία γιατί εκ γενετής είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας.

[…] Οι πραγματικοί ιατροδικαστές στην Ελλάδα είναι 23. Οι άλλοι έχουν σπουδάσει ιατροδικαστική. Η κ. Τσιόλα για το πρώτο παιδί είπε παθολογικά αίτια. Είναι αυτή που έκανε νεκροψία – νεκροτομή. Η μητέρα και ο πατέρας έκαναν μήνυση με το που τους έρχεται η ιατροδικαστική έκθεση ζητούν να διερευνηθεί η αιτία του θανάτου του παιδιού τους.

Έχει γίνει το οξύμωρο. Αυτή που κατηγορείται ότι το σκότωσε, μόλις πήρε την ιατροδικαστική, κάνουν μήνυση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Και εκεί ορίζεται πραγματογνώμονας ο Τσαντίρης. Έρχεται κι αυτός μετά τη δεύτερη εξέταση ότι το παιδί χάθηκε από παθολογικά αίτια, αλλά δεν υπάρχουν ευθύνες γιατρών.

Έχουν γίνει τεράστια σφάλματα», δήλωσε αρχικά.

«Οι τρεις ιατροδικαστές κάνουν παρανομίες»Παράλληλα, τόνισε ότι η Αγγελική Τσιόλα έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα, υποψιαζόμενη δικαστικά λάθη.

«Έρχεται ο σημερινός προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, λέει φέρτε τις υποθέσεις, αγνοεί τις πραγματογνωμοσύνες. Αν φτάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα τιναχτεί στον αέρα.

Όταν κάποιος αντιμετωπίζει μια κατηγορία απευθυνόμαστε σε ιδιώτες. Ένας από αυτούς τους ιατροδικαστές, έχω παραστεί σε περισσότερες από 900 ανθρωποκτονίες.

Απευθύνομαι σε διάφορους. Όλοι αυτοί που είδατε στην τηλεόραση, συμπεριλαμβανομένου του Γρηγόρη Λέοντα, είναι αντιδήμαρχος Αθηναίων, είναι αντιπρόεδρος του ΕΣΚΑΝ και έχει πολιτικές βλέψεις. Είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης – Κουκουβαούνων.

Οι τρεις ιατροδικαστές κάνουν παρανομίες. […] Ο νόμος λέει ότι για να ανατρέψεις νεκροψία – νεκροτομή πρέπει να υπάρχει καινούργια.

Όσοι είχαν πάρει πτυχίο από Ιταλία, υπήρχε μια φήμη ότι ήταν πλαστά, γι αυτό και οι κόντρες μεταξύ τους. Ο Καρακούκης αυτοδιορίστηκε. Έπρεπε να στείλει το χαρτί πίσω, απαγορεύεται να κρίνει τη συνάδελφό του», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πανάκι το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία της Ίριδας είχε παραδοθεί στις Αρχές από την ίδια την κατηγορούμενη.

«Το πανάκι με το οποίο υποτίθεται ότι σκότωσε την Ίριδα, η κ. Πισπιρίγκου το έχει παραδώσει μόνη της.

Στην υπόθεση Λιγνάδη τον καταδίκασαν οι τέσσερις ένορκοι χωρίς να ξέρουν νομικά, επειδή φοβόντουσαν πώς θα βγουν έξω.

Οι προηγούμενοι δικηγόροι της Πισπιρίγκου δεν έκαναν τίποτα. Κάναμε ένσταση ακυρότητας όλης της διαδικασίας. Αν η γυναίκα αυτή καταδικαστεί θα γίνουμε ρεζίλι παγκοσμίως. Με είχε επιλέξει από την αρχή η Πισπιρίγκου, αλλά δεν είχα χρόνο», σχολίασε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.