Η Ράνια Τζίμα «δίκασε» το debate: «Άλλα τους ρωτούσαμε, άλλα απαντούσαν»

featured image


Η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα, που συμμετείχε στη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, εξέφρασε τα παράπονά της για τον τρόπο διεξαγωγής του debate.

Τα παράπονά της και της και τους προβληματισμούς για τον τρόπο διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών εξέφρασε η Ράνια Τζίμα, η οποία «δίκασε» την διαδικασία.

«Την επόμενη φορά καλό θα ήταν και οι δημοσιογράφοι να έχουν λίγο λόγο στον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουμε, όχι τίποτα άλλο γιατί την επόμενη μέρα τα ακούμε κιόλας», τόνισε στην εκπομπή που ακολούθησε στο Mega, ενώ πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν επιθυμούσαν πιο ανοιχτό διάλογο και πως η όλη διαδικασία τους εξυπηρετούσε.

«Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε. Δηλαδή, συγγνώμη… Είπαν στους δημοσιογράφους »ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση». Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως »κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή». Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω «παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;». Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει «δεμένα τα χέρια μου». Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί».

Για τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών είπε: «Άλλα τους ρωτούσαμε και άλλα απαντούσαν. Οπότε δεν έχουν το δικαίωμα να την »λένε» στους δημοσιογράφους».Όσο για τη διαδικασία και τις ερωτήσεις των 30 δευτερολέπτων ανέφερε: «Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι χωρέσουν ερωτήσεις σε 30 δευτερόλεπτα; Ζήτησα τη βοήθεια συναδέλφων στην προετοιμασία για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη διαδικασία».

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος του Mega σχολίασε: «Δεν υπήρχε καμία απολύτως περίπτωση να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δεν διέγνωσα κάποια εικόνα για συνεργασία παρακάτω. Είδα τον Νίκο Ανδρουλάκη να βάζει το θέμα των υποκλοπών ακόμα και σε ερωτήσεις που δεν ήταν γι αυτό».

Η Ράνια Τζίμα σχολίασε και τις απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών για σημαντικά ζητήματα, όπως αυτό της πτώσης του πληθωρισμού, για το οποίο δεν πήρε σαφή απάντηση από τον πρωθυπουργό. «Λίγο υποθετικά όσα είπε ο κ.Μητσοτάκης για την πτώση πληθωρισμού».

Αναφορά έγινε στην τραγωδία των Τεμπών με την Ράνια Τζίμα να λέει: «Με συγχωρείτε αλλά δεν καταλαβαίνω τι θα πει »αναλαμβάνω την ευθύνη, αλλά δεν σκέφτηκα σε καμία περίπτωση να παραιτηθώ;» Γιατί στην περίπτωση του κ.Καραμανλή η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης πηγαίνει πακέτο με την παραίτηση, αλλά αυτό πηγαίνει μόνο με τους υπουργούς; Πολιτικά αυτό μπάζει».

Τέλος για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως η αχίλλειος πτέρνα του είναι οι συνταξιούχοι. «Ξεκάθαρα νομίζω πως η αχίλλειος πτέρνα του κ.Τσίπρα είναι οι συνταξιούχοι κι όλο αυτό έχει να κάνει με τον νόμο Κατρούγκαλου» είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.