Τι γίνεται με τα Σχολεία; – Με αυτά τα μέτρα θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο

featured image

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ληφθούν σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στο Mega.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε: «τα πρωτόκολλα λειτούργησαν. Δεν έχουμε κάνει ακόμα πρωτόκολλο και παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέο για τα σχολεία. Όλα θα εξαρτηθούν με βάση τα δεδομένα της πανδημίας. Να δούμε τι μεταλλάξεις θα έχουμε, σε τι φάση θα είναι το κύμα του κορονοϊου».

Σαρηγιάννης: Πάνω από 300.000 τα ενεργά κρούσματα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ανέρχονται σε περίπου 315.000.

Η διασπορά στην κοινότητα, όπως είπε ο καθηγητής θα φτάσει στην κορύφωσή της προς το τέλος αυτής της εβδομάδας. Ωστόσο η κορύφωση έχει ήδη σημειωθεί σε τουριστικές περιοχές όπως Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη αλλά και στις τρεις από τις τέσσερις περιφέρειες, με εξαίρεση το Ηράκλειο όπου συνεχίζεται η αύξηση.


«Έχουμε δημιουργήσει τοπική ανοσία στα νησιά που ηγήθηκαν σε αυτό το κύμα», δήλωσε ο καθηγητής.


Από την άλλη ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι σε περιοχές όπως «η Πιερία, η Ζάκυνθος, η Χαλκιδική, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Θάσος υπάρχει έντονη αυξητική τάση που δεν θα αποκλιμακωθεί στο επόμενο δεκαήμερο και καλό θα είναι, να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ».

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση τον Αύγουστο ειδικά, από τις 12 και μετά όπως ανέφερε ο καθηγητής, αλλά θα εξαρτηθεί από το πως θα διαχειριστούμε τις τουριστικές ροές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία ,Γερμανία όπου εκεί η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση.

Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης εξήγησε γιατί παραμένει σημαντικό να μην μολυνθεί κάποιος με τον ιό παρότι έχει αρχίσει να επικρατεί το αίσθημα της «κούρασης» για την πανδημία: «Υπάρχει πραγματικά το αίσθημα της κούρασης και το αίσθημα »να κολλήσω να τελειώνω». Δυστυχώς δεν τελειώνουμε με το να κολλήσουμε, υπάρχει διαφυγή ανοσίας και με την Όμικρον μπορείς να ξανακολλήσεις. Ο ιός είναι μια συστημική φλεγμονή του οργανισμού που χτυπάει στα ευαίσθητα μας σημεία. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να μην κολλήσουμε».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.