Αποκαρδιωτικές εικόνες στη Λέσβο – Beach bar έγινε στάχτη από τη φωτιά

featured image

Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τη Λέσβο και τα Βατερά, όπου οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη θάλασσα με αποτέλεσμα χτες το Λιμενικό Σώμα να απεγκλωβίσει εννέα άτομα από σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Τα άτομα αυτά βρέθηκαν εγκλωβισμένα στην παραλία και περικυκλώθηκαν από τη φωτιά μην έχοντας τρόπο διαφυγής.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου.

Η φωτιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο παραλιακό μέτωπο των Βατερών και σε καταστήματα εστίασης, αλλά και σε σπίτια.

Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία από το Facebook, το beach bar τις περιοχής παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα η εικόνα της επόμενης ημέρας να είναι αποκαρδιωτική.


Μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα Την ίδια ώρα «μάχη» με τη φωτιά που μαίνεται στα Βατερά Λέσβου δίνουν και την Κυριακή οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο προκλήθηκε το πρωί του Σαββάτου (23/07) και έκαψε σπίτια στον κοντινό οικισμό.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα kalloninews, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε καθώς το πρώτο φως της ημέρας έφερε ήδη δυνατούς ανέμους που δυνάμωσαν το μέτωπο και έτσι ένα ελικόπτερο άρχισε τις ρίψεις νερού.

Εξαιτίας των ανέμων που πνέουν στην περιοχή ξέφυγε Δυτικά και βρίσκεται μεταξύ Βρίσας και Βατερών.

Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται αρκετά κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες για να μην κινδυνέψει και πάλι ο οικισμός των Βατερών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.