Να καταρριφθούν τα τουρκικά drones πάνω από τα νησιά μας, πρότεινε ο καθηγητής Μάζης

featured image

Δεν αποκλείει «θερμό επεισόδιο» – Η Ελλάδα οφείλει να καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση υπερπτήσεων θα ακολουθήσει κατάρριψη

Με τις τουρκικές προκλήσεις να κλιμακώνονται και την Άγκυρα να γίνεται μέρα με τη μέρα και πιο επιθετική, ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Ιωάννης Μάζης τοποθετήθηκε για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις επόμενες κινήσεις του Ταγίπ Ερντογάν και κυρίως τον τρόπο που οφείλει να αντιδράσει η Ελλάδα, προασπιζόμενη την εθνική της κυριαρχία.

Μέσω «διπλωματικών πηγών» απάντησε η Ελλάδα στο τουρκικό παραλήρημα

Θεωρεί ότι οι επόμενες κινήσεις Ερντογάν είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις εκλογές στα νομοθετικά σώματα των ΗΠΑ, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τονίζοντας ότι «ο Ερντογάν θα περιμένει τις εκλογές  προτού καταλήξει στην απόφασή του για το μέχρι πού θα τραβήξει το σχοινί η Τουρκία με την Ελλάδα».


Υπενθυμίζοντας το τι συνέβη τον Αύγουστο του 2020, με τον διεμβολισμό της τουρκικής φρεγάτας, πρότεινε τον τρόπο που οφείλει η Ελλάδα να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και δεν είναι άλλος από την κατάρριψη των τουρκικών drones πάνω από τα νησιά μας.


«Η Ελλάδα δε θα πρέπει να επιτρέψει σε καμία περίπτωση παραβίαση εθνικής κυριαρχίας, ιδιαίτερα στον εθνικό εναέριο χώρο και από πολεμικές μηχανές όπως drones» είπε χαρακτηριστικά και επέμεινε στο σημείο ότι η χώρα μας οφείλει να καταστήσει σαφές ότι σε περίπτωση υπερπτήσεων θα ακολουθήσει κατάρριψη.

Αναφέρθηκε και στη στάση Πόντιου Πιλάτου που επιμένει να κρατάει το ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι στη συμμαχία πρέπει να αντιληφθούν ότι δε θα πρόκειται για κατάρριψη UAV αλλά για κατάρριψη αεροσκάφους, που θα φέρει κλιμάκωση της κρίσης στη νοτιοανατολική Μεσόγειο παρόμοια με αυτή ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία«Δυστυχώς το ΝΑΤΟ δεν καταλαβαίνει διαφορετικά ότι κινδυνεύει ολόκληρη η Νοτιο-ανατολική πτέρυγα» τόνισε ο κ. Μάζης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.