«Από σήμερα, για μένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του»!

featured image

Βόμβα Ερντογάν! – «Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς»

«Θα πραγματοποιούσαμε Σύνοδο Στρατηγικού Συμβουλίου με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης για μένα. Δεν θα συμφωνούσα ποτέ να κάνω μια τέτοια συνάντηση μαζί του», είπε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη σύσκεψη του υπουργικού του συμβουλίου, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά των προκλήσεων που έχει ανάψει η Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας για την κριτική που άσκησε στην Άγκυρα ο Έλληνας Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ (σ.σ. όπου δεν ψέλλισε καν τη λέξη Τουρκία), τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε να μπλοκάρει την πώληση αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποφασίσουν από μόνες τους αν θα πουλήσουν F-16 στην Τουρκία, χωρίς να χρειαστεί να συμβουλευτούν τον Έλληνα πρωθυπουργό» είπε ακόμα ο Ερντογάν και σχολίασε δείχνοντας την ενόχλησή του: «Η Ελλάδα έχει χτίσει 10 βάσεις… Εναντίον ποιας χώρας;»



«Συμφωνήσαμε να μην συμπεριλάβουμε τρίτες χώρες στη διαμάχη μας. Παρ’ όλ’ αυτά, την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκε τις ΗΠΑ και μίλησε στο Κογκρέσο και τους προειδοποίησε να μην μας δώσουν F-16. Δεν υπάρχει πια για μένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς που κρατούν το λόγο τους».

Το μεσημέρι πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο…

Το απόγευμα, μετά τις νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, προχώρησε σε απάντηση στον Τούρκο Πρόεδρο, με μήνυμα ότι «δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.