Το κρυμμένο «διαμάντι» της Αλβανίας που το ξέρουν λίγοι και θυμίζει Καραϊβική

featured image

Το «διαμάντι» της Αλβανίας: Το Lumi i Shales απέχει 100 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, το γνωρίζουν ελάχιστοι και θα ήθελαν να παραμείνει έτσι. Πρόκειται για έναν προορισμό με πυκνή βλάστηση, τιρκουάζ νερά και ατμόσφαιρα Καραϊβικής.

Το «διαμάντι» της Αλβανίας: Ο προορισμός που θυμίζει Καραϊβική

Με το Survivor να σημειώνει εντυπωσιακά ποσοστά τηλεθέασης τα τελευταία χρόνια, πολύ από εμάς έχουν εξοικειωθεί με το σκηνικό του Άγιου Δομίνικου. Την τροπική βλάστηση, τα τιρκουάζ πεντακάθαρα νερά, τα ποτάμια και τις παραλίες. Αν και πολλοί θα ήθελαν να βρεθούν εκεί, λίγοι θα μπουν στο αεροπλάνο και θα ταξιδέψουν ως την άλλη άκρη του πλανήτη.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές επιλογές τόσο εντός Ελλάδας, όσο και σε γειτονικές χώρες, όπως για παράδειγμα η Αλβανία, οι οποίες προσφέρουν αυτή την εμπειρίας της «Καραϊβικής». Πρόσφατα στα social media άρχισε να γίνεται viral ένας κρυμμένος παράδεισος, ο οποίος απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, λίγοι όμως τον γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι έχουν καταφέρει να τον επισκεφτούν.

Ο λόγος για το Lumi i Shales ή στα Ελληνικά τον ποταμό Σάλα, ο οποίος πηγάζει από τις Αλβανικές Άλπεις και εκβάλλει στη λίμνη Κομάν. Η πηγή του βρίσκεται κοντά στο χωριό Θεθ κοντά στα σύνορα με το Μαυροβούνιο. Το να φτάσει κανείς εκεί είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η διαδρομή δεν είναι καλή, αλλά αν τα καταφέρει, θα αντικρίσει μπροστά του έναν καλά κρυμμένο διαμάντι, το οποίο γνωρίζουν λίγοι και πιθανότατα θα ήθελαν να μείνει έτσι.

Πάντως, σε βίντεο που ανέβηκε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Tik Tok, είδαμε δεκάδες σχόλα έκπληκτων Ελλήνων χρηστών που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι αυτό το μέρος βρίσκεται «κρυμμένο» στην Αλβανία και όχι σε κάποια χώρα της Καραϊβικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.