Σεισμός στην Ελασσόνα: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους της Λάρισας - Κοιμήθηκαν σε ξενοδοχεία και σκηνές

featured image

Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε ξενοδοχεία και σκηνές διανυκτέρευσαν πολλοί κάτοικοι της Ελασσόνας. Ο λόγος ήταν ο σεισμός στην Ελασσόνα των 6 Ρίχτερ και οι πολλοί μετασεισμοί.

Από τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε διάφορα χωριά της Ελασσόνας ενώ έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ.Κώστα Αγοραστό, ο κόσμος είναι παγωμένος και σοκαρισμένος από τον ισχυρό σεισμό. Ο ίδιος εξήγησε ότι στήθηκαν 240 σκηνές στα γήπεδα των χωριών που επλήγησαν περισσότερο, στο Δαμάσι, στο Μεσοχώρι και στον Τύρναβο με τις οικογένειες να περνούν την πρώτη νύχτα τους μέσα σε σκηνές. Κάποιοι άλλοι μεταφέρθηκαν με πούλμαν σε ξενοδοχεία των Τρικάλων. Επίσης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που φιλοξενήθηκαν σε φιλικά σπίτια.

Κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές, λόγω του σεισμού στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι 100 σπίτια κατοικίσιμα και μη, στα χωριά Δαμάσι και Μεσοχώρι έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Ο σεισμός στην Ελασσόνα έριξε κάποια παλιά σπίτια. Ένα σχολείο στο Δαμάσι, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη πρέπει να ξαναφτιαχτεί ενώ άλλα δυο σχολεία στον Τύρναβο έχουν υποστεί σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η συστηματική καταγραφή των ζημιών στα σπίτια και στα δημόσια κτίρια.

Εικόνες από την ώρα του σεισμού

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχουμε ένα σχολείο το οποίο θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε στο Δαμάσι. Άλλα δύο σχολεία στον Τύρναβο κατά δήλωση του Δημάρχου έχουν σοβαρά προβλήματα. Στο Δαμάσι και στο Μεσοχώρι έχουμε 100 σπίτια κατοικίσιμα και μη, τα οποία έχουν ζημιές ενώ κάποια που ήταν παλιά, τα έριξε ο σεισμός στην Ελασσόνα.

Κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές, λόγω του σεισμού στην Ελασσόνα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 240 σκηνές στο γήπεδο Τυρνάβου, Δαμασίου και Μεσοχωρίου στις οποίες πέρασε τη δύσκολη νύχτα του ο κόσμος. Στην περιοχή Δαμάσι και Μεσοχώρι είπαμε στους κατοίκους να μην κοιμηθεί κανείς στα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους. Τους δώσαμε τρεις επιλογές. Πέντε πούλμαν με οικογένειες και ηλικιωμένους έφυγαν ώστε να φιλοξενηθεί ο κόσμος σε ξενοδοχεία στα Τρίκαλα. Κάποιοι άλλοι έμειναν στις σκηνές. Επίσης, ήταν και αυτοί οι οποίοι κοιμήθηκαν σε φιλικά σπίτια.

Κι άλλες εικόνες από το σεισμό

Ο κόσμος είναι αναστατωμένος και παγωμένος. Αυτή τη στιγμή σκέφτεται την επόμενη μέρα. Πώς θα μπει και πάλι μέσα στο σπίτι του με την οικογένειά του με ασφάλεια. Δόθηκε εντολή στους Δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνος να δουν τις πρώτες ζημιές. Ο λόγος ήταν να δοθεί το πρώτο επίδομα των 600 ευρώ. Επίσης, ανάλογα με την ζημιά της οικοσυσκευής να δώσουν τα χρήματα στους ανθρώπους όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές, λόγω του σεισμού στην Ελασσόνα.

Κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές, λόγω του σεισμού στην Ελασσόνα.


Κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές, λόγω του σεισμού στην Ελασσόνα.

Έχει έρθει η ΔΑΕΦΚ κι έχουμε φτιάξει ένα συντονιστικό στο στρατόπεδο Σχοινάς που είναι στον Τύρναβο. Από σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει η συστηματική δουλειά, γιατί μέχρι τώρα έχει γίνει ένας προσωρινός έλεγχος των σπιτιών στο Μεσοχώρι και στο Δαμάσι. Επίσης, έχουμε κάνει ελέγχους στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας , στις δομές των παιδιών ΑΜΕΑ, στο γηροκομείο της Λάρισας. Έχουμε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κυκλοφορίας στους δρόμους μας. Οι γέφυρες είναι ανοιχτές αλλά θα έχουμε προβλήματα στα αγαθά που βρίσκονται στα συσκευαστηριά μας γιατί με το ταρακούνημα του σεισμού έπεσαν και δημιουργήθηκε πρόβλημα», καταλήγει στο protothema.gr ο Κώστας Αγοραστός. Από τον εγκέλαδο δεν γλίτωσε η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Μεσοχώρι, η οποία κατάρρευσε, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Δύσκολη νύχτα στο Ζάρκο Τρικάλων

Σε σκηνές πέρασαν τη νύχτα τους και οι κάτοικοι του χωριού Ζάρκο Τρικάλων το οποίο βρίσκεται στα όρια των νομών Τρικάλων και Λάρισας, ακριβώς πίσω από την Ελασσόνα και λίγα χιλιόμετρα από το επίκεντρο που είχε ο σεισμός στην Ελασσόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr τουλάχιστον 80 σπίτια έχουν σοβαρά προβλήματα και τα περισσότερα εξ αυτών κρίνονται μη κατοικήσιμα. Το απόγευμα της Τετάρτης έφτασε στο χωριό ο στρατός και έστησε σκηνές στο κέντρο του χωριού όπου πέρασαν τη νύχτα τους αρκετές οικογένειες με παιδιά.

Κλειστές όλες οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα

Να παραμείνουν κλειστές σήμερα , Πέμπτη 4 Μαρτίου, όλες οι εκπαιδευτικές δομές (Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης) και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) στις περιφερειακές ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας, αποφάσισε η διοίκηση του Οργανισμού, κατόπιν της μεγάλης ισχύος που είχε ο σεισμός στην Ελασσόνα και της ακόλουθης μετασεισμικής δραστηριότητας. Ο ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση σχετικά με την επαναλειτουργία τους, ενώ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών.

Κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές, λόγω του σεισμού στην Ελασσόνα.

Κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές, λόγω του σεισμού στην Ελασσόνα.

Κάτοικοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία και σκηνές, λόγω του σεισμού στην Ελασσόνα.

Τέλος, σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι 1η, 2η, 7η και 8η Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένει στην περιοχή για εναέρια επιτήρηση της ευρύτερης περιοχής για εντοπισμό ενδεχόμενων ζημιών και άμεση παρέμβαση, ενώ υπενθυμίζεται ότι ειδική ομάδα drones της ΕΜΑΚ μετέβη στην περιοχή για τη χαρτογράφηση τυχόν κατολισθήσεων και καταρρεύσεων κτιρίων.

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.