Μετακίνηση από νομό σε νομό: Οι 11 λόγοι που επιτρέπεται να βγείτε εκτός νομού χωρίς να φάτε πρόστιμο

featured image

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται για τους τρόπους που μπορούν να βγουν εκτός νομού, χωρίς να δεχθούν πρόστιμο. Τα δεδομένα αλλάζουν για τις μετακινήσεις από σήμερα (Πέμπτη 4 Μαρτίου του 2021). Σύμφωνα με τον νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε σήμερα, απαγορεύεται η μετακίνηση από νομό σε νομό, με οποιοδήποτε μέσο.

Συγκεκριμένα:

α. στην περίπτωση της Αττικής, εκτός των ορίων της Περιφέρειας
β. στην περίπτωση των υπολοίπων περιοχών που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, εκτός των ορίου του Δήμου.

Οι 11 λόγοι που εξαιρούνται για τις μετακινήσεις εκτός νομού:

Απαγόρευση στη μετακίνηση: Οι περιπτώσεις που εξαιρούνται

Μετακίνηση από νομό σε νομό: από και προς την εργασία,

– για λόγους υγείας,

– προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

– για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

Μετακίνηση από νομό σε νομό: για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιστ) της παρ. 2 του άρθρου 3 ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, σύμφωνα με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 3,

– για μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό.


Πώς να μετακινηθείτε από νομό σε νομό, χωρίς πρόστιμο; Οι υπόλοιποι λόγοι που εξαιρούνται για τις μετακινήσεις εκτός νομού:

– Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.

– Μετακίνηση προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων.

Μετακίνηση από νομό σε νομό: Μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. Για λόγους φοίτησης Δοκίμων Υπαστυνόμων, Δοκίμων Αστυφυλάκων και Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου των Σχολών Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας. Επίσης και σπουδαστών των Σχολών Δοκίμων Σημαιοφόρων και Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

– Μετακίνηση προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης οικιών των φοιτητών που μισθώνουν ακίνητο στην τοποθεσία των σπουδών τους, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου.

– Μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου προς τον σκοπό αντιμετώπισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, και μόνο εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η μετακίνηση της παρούσας περίπτωσης δύναται να πραγματοποιείται με τη συμμετοχή έως τεσσάρων (4) ατόμων.

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.