Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Είμαστε κοντά στο τέλος. Σταδιακό άνοιγμα, ανάλογα με τον πληθυσμό.»

featured image

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας όσον αφορά το σταδιακό άνοιγμα της.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όπως δήλωσε ο κ Βασιλακόπουλος: «Αύριο και μεθαύριο θα έχουμε μια πολύ αντικειμενική αποτύπωση για το πώς πάει η επιδημία, θα έχουμε αρχίσει να βλέπουμε και την όποια ευεργετική επίδραση της μειωμένης κινητικότητας από τη Μήδεια. Νομίζω ότι αν φτάσουμε να έχουμε ένα καλό ποσοστό θετικότητας και το σύστημα δεν πιεστεί παραπάνω, καθώς έχουν ισορροπήσει κάπως τα εισιτήρια με τα εξιτήρια, οι μονάδες έχουν πιεστεί αλλά αντέχουν οριακά, υπάρχει ελπίδα να μπορέσουμε να ανοίξουμε κάτι. Αλλά και να πάει και μια εβδομάδα αργότερα, σίγουρα θα ανοίξουμε.»

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Είμαστε κοντά στο τέλος.»

Όσον αφορά  το ποια δραστηριότητα θα ανοίξει πρώτη, ο καθηγητής πνευμονολογίας δήλωσε πως κατά την γνώμη του η παιδεία προηγείται της οικονομίας, ωστόσο όμως πάντα υπάρχει και ο αντίλογος.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


«Όποιο και να ανοίξει πρώτο, να ανοίξει διπλά και τριπλά προσεκτικά. Για παράδειγμα, το λιανεμπόριο θα πρέπει να ανοίξει με απόλυτους κανόνες στα μέρη που υπάρχει πιθανότητα συνωστισμού, στις μεγάλες πόλεις δηλαδή, να υπάρχει εξ ορισμού Click in shop, με ραντεβού. Στις μικρές πόλεις ή στα χωριά προφανώς και δε χρειάζεται κάτι τέτοιο, γιατί δεν μπορεί να γίνει σε μια κωμόπολη 2.500 κατοίκων συνωστισμός έξω από το μαγαζί που πουλάει ρούχα.» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Σε ό, τι αφορά στην πορεία της πανδημίας έκανε λόγο για περίπου 1.500 κρούσματα τις τελευταίες ημέρες και 25 θανάτους.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

«Με τα διπλάσια κρούσματα τον Νοέμβριο είχαμε 100 θανάτους.»

Τέλος ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε: «Είμαστε καλύτερα. Έχει αρχίσει το εμβόλιο να καλύπτει τις ευπαθείς ομάδες, άρα οι 80+ ετών είναι αρκετά καλυμμένοι, δε νοσούν τόσο συχνά, δεν μπαίνουν τόσο συχνά στη μονάδα, δεν πεθαίνουν τόσο συχνά. Κάθε βδομάδα που κερδίζουμε, αυτό θα επεκτείνεται. Θα γινόμαστε ακόμα πιο θωρακισμένοι. Από το τέλος Μαρτίου και μετά θα έχουμε μια γεωμετρική αύξηση της δυνατότητας εμβολιασμών.»

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.