Υπουργείο Εργασίας για ντελιβεράδες: «Μην τους θέτετε σε κίνδυνο, προέχει η προστασία τους»

featured image

Σύσταση για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων διανομέων στο χώρο του delivery από το υπουργείο Εργασίας.

Πολλά ήταν τα περιστατικά των ντελιβεράδων που εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες και μέσα στα χιόνια, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Μάλιστα αρκετά βίντεο όπως αυτό με τον διανομέα που προσπαθεί να «ξεκολλήσει» το μηχανάκι του από το χιόνι, ή την φωτογραφία με τον ντελιβερά που σηκώνει το όχημα του, κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Νεκρός σε τροχαίο ο τερματοφύλακας Γιάννης Αγριόδημος – Θρήνος στα Social media

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Όλο το παρασκήνιο – Παγώνει η συνεργασία του Παύλου Χαϊκάλη για νέα σειρά.

Το υπουργείο Εργασίας, εξέδωσε ανακοίνωση για τους εργαζόμενους στα delivery, μέσα στο κρύο και την κακοκαιρία, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω του χιονιά.


«Όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας:

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κ.λπ.), ώστε υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.

Προέχει η προστασία των εργαζομένων διανομέων, κυρίως δε κατά τις βραδινές ώρες που οι συνθήκες θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες. Οι εργοδότες θα πρέπει να μεριμνούν ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενους τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ειδικά υπό τις παρούσες καιρικές συνθήκες.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες καταγγελίες γίνουν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για την παραβίαση των μέτρων ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων διανομέων θα εξεταστούν όλες με την απαιτούμενη αυστηρότητα».

[/expander_maker][gs-fb-comments]

[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.