Όρμπαν για σχέδιο ανάκαμψης: Στο τέλος θα φτάσουμε σε συμφωνία, έτσι γίνεται συνήθως

featured image

Θα συνεχιστούν οι συνομιλίες για το ταμείο ανάκαμψης και τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία, όπως δήλωσε σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο της χώρας του ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.

Οι εθνικιστικές κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας έχουν αρνηθεί να στηρίξουν το οικονομικό σχέδιο ολόκληρης της ΕΕ, παρόλο που θα ωφεληθούν απ» αυτό, επειδή η καταβολή των χρημάτων εξαρτάται από τον σεβασμό του κράτους δικαίου, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

«Οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν και στο τέλος θα φτάσουμε σε μια συμφωνία, έτσι συμβαίνει συνήθως», δήλωσε ο Ορμπάν.


Ο ίδιος δήλωσε πως μπορεί να υπάρχουν αρκετές επιλογές για την άρση του αδιεξόδου «οι οποίες να είναι αποδεκτές από την Ουγγαρία και την Πολωνία … στις οποίες οι αποφάσεις να λαμβάνονται βάσει του νόμου και όχι βάσει μιας πολιτικής πλειοψηφίας». Δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες.

Το βέτο της Πολωνίας και της Ουγγαρίας είναι πιθανό να καθυστερήσει ευρωπαϊκά κεφάλαια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ σε μια στιγμή που η 27μελής ένωση προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού και η οικονομία είναι πιθανό να συρρικνωθεί τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους.

Πηγή: www.newsbeast.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.