Λύση στην πληρωμή του προγράμματος νιτρορύπανσης δίνει ο Μάκης Βορίδης

featured image

Λύση στην πληρωμή του προγράμματος νιτρορύπανσης δίνει με απόφαση του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου με την απόφαση αυτή αποκαθίσταται η «κανονικότητα ορίζοντας την άμεση καταβολή του 75% του ποσού» και διασφαλίζεται η «ομαλή χρηματοδότηση των αγροτών και για το μέτρο αυτό».

«Βασική υποχρέωση όσων εισπράξουν την προκαταβολή είναι να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2020. Σε αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο» τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας ότι «τα χρήματα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου 2019».

«Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα ανέκυψε εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης της προηγούμενης κυβέρνησης να θέσει ως κριτήριο επιλεξιμότητας την άδεια χρήσης νερού μεσούσης της περιόδου εφαρμογής του μέτρου, χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει επαρκώς τόσο τις αρμόδιες υπηρεσίες όσο και τους παραγωγούς, με αποτέλεσμα την πρόκληση σύγχυσης», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.