Πατούλης: Προτεραιότητα μας η αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής

featured image

H διαχείριση των απορριμμάτων και η ανάγκη ενίσχυσης των αντιπλημμυρικών έργων, αναδείχθηκαν ως τα βασικότερα προβλήματα της Ανατολικής Αττικής, από την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Παλλήνη και την ενημέρωσή του από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Θανάση Αυγερινό.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε «ύψιστη προτεραιότητα» την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, σημειώνοντας ότι θα γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις, ενώ θα ζητηθούν πιστοποιήσεις από όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων για τις ενέργειες καθαρισμού που έχουν γίνει. Αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, υπογράμμισε ότι είναι ντροπή για τη χώρα μας να είναι ουραγός, τονίζοντας ότι «θα διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να δοθούν ριζικές λύσεις».

«Στα θέματα που έχουν σχέση με την προστασία της ζωής των πολιτών, την προάσπιση της υγείας τους και την ασφάλειά τους, θα είμαστε πολύ αυστηροί και δεν θα επιτρέψουμε καμία χρονοτριβή σε όσες διαδικασίες απαιτούνται. Οι πολίτες μας ελέγχουν και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα, ενημερώθηκε από όλα τα διευθυντικά στελέχη για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, προς όφελος των πολιτών. Διαπιστώθηκε η υποστελέχωση σε βασικές υπηρεσίες όπως είναι οι διευθύνσεις ανάπτυξης, υγειονομικών ελέγχων, περιβάλλοντος, τεχνικών έργων, η γραφειοκρατία και σε κάποιες περιπτώσεις η δαιδαλώδης νομοθεσία.

«Όλοι μαζί θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα» επανέλαβε ο περιφερειάρχης λίγο αργότερα στους εργαζόμενους, σημειώνοντας: «Μας ενδιαφέρει η ουσία και τα άμεσα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να "απογειώσουμε" την Αττική, να αναδείξουμε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, αλλά και να είμαστε λειτουργικοί και αποδοτικοί υπέρ των πολιτών». Κλείνοντας, ζήτησε πλήρη καταγραφή των ελλείψεων σε προσωπικό και των αναγκών, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις και να βρεθούν «οι βέλτιστες λύσεις, ώστε όλοι μαζί να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα», επεσήμανε ο κ Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.