Το βράδυ η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ

featured image

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενώ σήμερα το βράδυ είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στην 84η ΔΕΘ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί από τον κ. Τσίπρα μεταξύ άλλων στα εργασιακά ενώ αναφορικά με την οικονομία αναμένεται να υπερασπιστεί το δικό του έργο υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση οικειοποιείται τα μέτρα της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

Σάββατο 14/9

10:30 Συνάντηση με Διοικητικό Συμβούλιο της ΗELEXPO ΔΕΘ και στη συνέχεια με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΘ (Γραφεία Διοίκησης HELEXPO)

11:30 Περιοδεία στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ

19:30 Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»

Κυριακή 15/9

12:30 Συνέντευξη Τύπου (Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης»)

Το χθεσινό πρόγραμμα του κ. Τσίπρα περιελάμβανε και συνάντηση με τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη καθώς και  μέλη της Κίνησης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι  «είναι σημαντικό να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε αυτό το ατόπημα να είναι απλώς γκάφα και να μην επιμείνουν στην υλοποίηση του σχεδιασμού για απομάκρυνση των αρχαίων από τον Σταθμό Βενιζέλου του μετρό και επανατοποθέτηση τους».

Η απόφαση για επιστροφή στη λύση της απομάκρυνσης και επανατοποθέτησης των αρχαίων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην 84η ΔΕΘ, είναι ένα «πισωγύρισμα» που σημαίνει «ούτε αρχαία, ούτε μετρό», σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα. Μάλιστα, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη απόφαση «πλήγμα για τα αρχαία, το μετρό συνολικά, την πόλη της Θεσσαλονίκης» και όχι γιατί -όπως είπε- τα αρχαία είναι μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς, που είναι οικουμενική.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.