Πρώτη μέρα στο σχολείο για το αγοράκι που βρέθηκε σκελετωμένο στη Νιγηρία

featured image

Πριν από ένα περίπου χρόνο, η φωτογραφία ενός «σκελετωμένου» παιδιού από τη Νιγηρία, που το είχαν εγκαταλείψει οι γονείς του γιατί πίστευαν πως είναι μάγος, έκανε το γύρο του κόσμου προκαλώντας διεθνές κύμα συγκίνησης. Μια φωτογραφία η οποία χαράχτηκε στη μνήμη όλων ως μία από τις πιο συγκλονιστικές του έτους.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν 30 Ιανουαρίου του 2016 μόλις η Anja Ringgren Loven από τη Δανία, η οποία έχει αφιερώσει τη ζωή της στην παροχή βοήθειας στην Αφρική, πλησίασε το παιδί και του έδωσε νερό από ένα μπουκάλι που είχε μαζί της, καταφέρνοντας να του σώσει τη ζωή.

Το μικρό αγόρι εντοπίστηκε να περιφέρεται ολομόναχο στο δρόμο για οκτώ ολόκληρους μήνες, τρώγοντας πεταμένο φαγητό από τους ντόπιους. Χάρη στην ευαισθησία της Loven, η εξέλιξη της υγείας του παιδιού είναι αξιοθαύμαστη. Μέσα σε 12 μόλις μήνες μεταμορφώθηκε σε ένα πανέμορφο και υγιέστατο πλάσμα, το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως στη θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε.

Την τρέχουσα εβδομάδα, ο μικρός Hope ξεκίνησε να πηγαίνει στο σχολείο, επιδεικνύοντας τη θαυματουργή του ανάρρωση έπειτα από από ένα χρόνο υπό τη φροντίδα της Anja Ringgren Loven και της ομάδας της. Η ίδια μοιράστηκε μια συγκινητική φωτογραφία από την πρώτη μέρα του Hope στο σχολείο. Μάλιστα, προκειμένου να δώσει έμφαση στην τεράστια βελτίωση της υγείας του, επανέλαβε την ίδια συγκλονιστική φωτογραφία, δίνοντας ξανά νερό στο μικρό αγόρι όπως τότε, ωστόσο σήμερα εκείνο το ασθενικό και αποστεωμένο παιδί έχει δώσει τη θέση του σε ένα όμορφο και υγιέστατο αγοράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.