Λεβέντης σε Τσίπρα: Πάρτε εσείς τον μποναμά των 300 ευρώ να μπαλώσετε τρύπες

featured image

«Η σημερινή συνεδρίαση ήταν ένα άλλο σόου για δύο. Από τη μια ο Τσίπρας με το "success story" και από την άλλη ο Μητσοτάκης που ράβει κουστούμι για να αναλάβει την εξουσία», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Κάποιοι θέλουν να γυρίσουν τη χώρα σε άλλες εποχές», είπε στην ομιλία του ο κ. Λεβέντης, τότε που, όπως είπε, μάλωναν οι αρχηγοί των κομμάτων και η χώρα πτώχευε.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display("div-gpt-ad-1539094710702-0"); });

«Θέλετε να επαναφέρετε την πόλωση την οποία πλήρωσε ακριβά αυτή η χώρα. Ο κόσμος δεν θα σας πιστέψει. Γιατί ο κόσμος ξέρει ότι το μόνο που κάνατε ήταν ρουσφέτια και διορισμοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και για την αναθεώρηση του Συντάγματος δήλωσε ότι δεν θα γίνει καθώς δεν θα βρεθεί το νούμερο των 180 βουλευτών.

«Ο Μητσοτάκης θέλει να βοηθήσει το κεφάλαιο και εσείς θέλετε διορισμούς» είπε ο κ. Λεβέντης προσθέτοντας «γι" αυτό πιστεύω ότι η Ένωση Κεντρώων έχει επιτύχει. O λαός που σας ακούει δεν σας πιστεύει».

Επιπλέον κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δίνει μποναμά και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα αναρωτήθηκε: «Είστε περήφανος γιατί δίνει μποναμά; Πάρτε εσείς τα 300 ευρώ να μπαλώσετε τρύπες. Έχει αξιοπρέπεια ο ελληνικός λαός άσχετα και αν όλα αυτά τα χρόνια του τη στερήσατε και αυτή».

«Πότε κατάλαβε ο κ. Τσίπρας ότι ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της Ευρώπης;» ρώτησε ο κ. Λεβέντης και είπε ότι «επί μήνες αυτή η χώρα ήταν σε χέρια επικίνδυνων και πρέπει να απολογηθεί γι" αυτό στον λαό ο κ. Τσίπρας».

Για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Λεβέντης υποστήριξε στον λόγο του ότι έχει δίκιο ο κ. Καμμένος εξηγώντας τα ακόλουθα: «Στην προηγούμενη πρόταση μομφής είχα στείλει επιστολή στον κ. Μητσοτάκη και του είχα πει να δηλώσει δημόσια ότι δεν θα στηρίξει τον όρο "Μακεδονία" και δεν μου απάντησε. Μιλάει μόνο για εθνότητα και γλώσσα γιατί ξέρει ότι αν γίνει πρωθυπουργός θα τον υποχρεώσουν να περάσει η συμφωνία».

Ωστόσο αναφερόμενος και στον Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε:« Αφού βλέπει ότι ο πρωθυπουργός επιθυμεί να περάσει τη συμφωνία πότε θα ξεκαθαρίσει τη στάση του. Το πιο τίμιο είναι να σταματήσει εδώ αυτή την κυβέρνηση και να βρει άλλους συνεταίρους ο κ. Τσίπρας να περάσει τη συμφωνία. Αλλά με το να του δίνει χρόνο γίνεται συνένοχος».

Τέλος, μένοντας στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Λεβέντης ζήτησε εκ νέου από τον πρωθυπουργό να κάνει δημοψήφισμα και επανέλαβε ότι δρομολογούνται ποινικές ευθύνες. «Νομίζετε ότι με την ψηφοφορία στη Βουλή θα τελειώσουν όλα; Εκεί αρχίζουν όλα» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.