Καύσιμα: Πότε θα πέσει η βενζίνη στο 1,40 ανά λίτρο

featured image


Οι τιμές ανά λίτρο σε βενζίνη, και γενικά σε όλα τα καύσιμα -όπως πετρέλαιο, αέριο, φυσικό αέριο-, αυξάνονται συνεχώς, με τους πολίτες να λένε ότι δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά, και να έχουν μειώσει ή κόψει εντελώς την μετακίνηση με αυτοκίνητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση των τιμών της βενζίνης δεν είναι ένα φαινόμενο περιορισμένο στην Ελλάδα, καθώς η αύξηση αυτή έχει επηρεάσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την KPMG, υπάρχει πρόβλεψη για μείωση της τιμής της βενζίνης από τα υψηλά επίπεδα που έχει καταγράψει, καθώς φτάνει και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τα 2 ευρώ ανά λίτρο.

Σύμφωνα με την εταιρεία παροχής ελεγκτικών, οικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG, το επόμενο έτος αναμένεται να παρατηρηθεί σημαντική μείωση της τιμής του πετρελαίου.Αυτή η μείωση αναμένεται να οφείλεται στην αύξηση της παραγωγής από τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες και την αντίστοιχη μείωση της ζήτησης από τους καταναλωτές.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η τιμή των καυσίμων αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 25% στα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με την KPMG, η τιμή του αργού πετρελαίου αναμένεται να μειωθεί στα περίπου 60 δολάρια ανά βαρέλι το 2024, σημειώνοντας πτώση 25% σε σύγκριση με την τρέχουσα τιμή.

Πότε θα συμβεί αυτή η μείωση; Σύμφωνα με τα στοιχεία της KPMG, η μείωση της βενζίνης στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο δεν θα είναι άμεση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ίσως χρειαστούν και τρία χρόνια για να συμβεί αυτό.

Τέλος, η KPMG επισημαίνει ότι η ισοτιμία δολαρίου – ευρώ θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο στον καθορισμό των τιμών της βενζίνης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.