Εξαγριωμένοι Βολιώτες σε Μπέο- «Φύγε από δω ρε, έχεις το θράσος και εμφανίζεσαι»

featured image


Ακόμα ένα επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο σημειώθηκε στον Βόλο, όταν ο δήμαρχος της πλημμυρισμένης πόλης “έπεσε” πάνω σε μέλη της ΚΝΕ και εθελοντές πολίτες που καθάριζαν τους δρόμους και βοηθάνε στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και σύμφωνα με βίντεο που έχει καταγράψει το επεισόδιο, ακούστηκαν ειρωνείες από την πλευρά το δημάρχου ενώ ακούστηκαν ύβρεις και από τις δύο πλευρές.

Στη συνοικία συνάντησε εθελοντικές ομάδες της ΚΝΕ, που καθαρίζουν και μαγειρεύουν για τους κατοίκους, μαζί άλλες ομάδες πολιτών από τον Βόλο. «Το ΚΚΕ είναι εδώ και καθαρίζει, ο δήμος που είναι;» τον ρώτησε ένας νεαρός, με τον Αχιλλέα Μπέο να αντιδρά, λέγοντας στους χειριστές των μηχανημάτων: «Πάμε να φύγουμε ρε, να τους καθαρίσει το ΚΚΕ».

Οι αντεγκλήσεις συνεχίστηκαν για λίγη ώρα, με τον κ. Μπέο, εμφανώς ενοχλημένο από την κριτική κατά του Δήμου Βόλου, να ζητάει από τους παρευρισκόμενους να βοηθάνε και να μην μιλάνε, με έναν πολίτη να του απαντάει, σε έντονο ύφος:  «Τι λες ρε στα παιδιά, που πνιγόμασταν και μείναμε στο έλεος του Θεού;».

Ο Αχιλλέας Μπέος αποκάλεσε τον πολίτη «νούμερο», εκείνος τον είπε «μαλ… χοντρό» και, κάπου εκεί, το περιστατικό έληξε, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν, πριν «ξεφύγει» η κατάσταση.

«Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει ο Αχ. Μπέος;»

«Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα συνεχίσουν να προσφέρουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσους τη χρειάζονται συμβάλλοντας στην οργάνωση του αγώνα και των διεκδικήσεών τους για να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η ζωή τους. Γιατί “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό”» τονίζει η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Καλεί τα σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να συνεχίσουν και να εντείνουν πολύμορφα την αλληλεγγύη στους πληγέντες υπογραμμίζοντας ότι «το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Τα παραληρήματα του κ. Μπέου τα αφήνουμε για το σινάφι του!».

Η ανακοίνωση της ΤΕ Μαγνησίας έχει ως εξής:

«Ο “κύριος” Μπέος, αντί να απολογηθεί που άφησε το Βόλο, όπως ο ίδιος λέει, “απροστάτευτη πόλη” επί 8 χρόνια που είναι δήμαρχος και δεν έκανε τίποτα για να την προστατέψει.Αντί να απολογηθεί που άφησε επί μέρες σε πλήρη εγκατάλειψη ολόκληρες γειτονιές που πνίγηκαν μέσα στο νερό και τη λάσπη, τολμάει να πιάνει στο στόμα του τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ βρίζοντας χυδαία και πουλώντας “νταϊλίκι”. Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που από την πρώτη στιγμή ρίχτηκαν στη μάχη δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες. Ξελασπώνοντας σπίτια, προσφέροντας νερό, φαγητό, αντισηπτικά, κ.ά.

Το κρεσέντο του Αχ. Μπέου αποδεικνύεται επικίνδυνο για τον ίδιο το λαό του Βόλου, για την ίδια την πόλη. Όταν ακόμη το νερό που έρχεται στην πόλη δεν έχει ελεγχθεί, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι απλώς δεν είναι πόσιμο, προσπερνώντας επιστήμονες, την ίδια τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας.

Και μάλιστα τη στιγμή που χιλιάδες λαϊκές οικογένειες του Βόλου έχουν άμεσης ανάγκης βοήθειας, ζουν μέσα σε μια υγειονομική βόμβα επειδή ο κρατικός μηχανισμός και η δημοτική αρχή τους παράτησε στην τύχη τους.

Σε ποιους απευθύνεται άραγε όταν λέει ότι “τέλος το εμφιαλωμένο νερό, να πάτε να αγοράσετε με 2 ευρώ”. Σ’ αυτούς που έχασαν όλα τα υπάρχοντά τους από τις ανικανότητα να προστατέψει τη ζωή τους; Τους φτωχούς ανθρώπους που τώρα έχουν την ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης στήριξης; Που “έμειναν χωρίς βρακί” όπως λένε!

Στην ίδια γραμμή με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ διατυμπανίζει ότι δε θέλει βοήθεια γιατί τα καταφέρνει μόνος του!

Προφανώς η έννοια της λαϊκής αλληλεγγύης του είναι άγνωστη. Γι’ αυτό κάνει τα προεκλογικά του σόου ότι δεν χρειάζεται βοήθεια. Στην πραγματικότητα για να κουκουλώσει την ανικανότητα της κυβέρνησης και της δικής του, που τα έχουν κάνει μαντάρα, βάζοντας σε διπλό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων. Ξεχρεώνει τα γραμμάτια απέναντι στην κυβερνητική στήριξη για τις δημοτικές εκλογές και αξιοποιεί όλον τον μηχανισμό για πελατειακές σχέσεις, αφού προσέφερε και προσφέρει βοήθεια επιλεκτικά. Αλλά ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει ο Αχ. Μπέος;

Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα συνεχίσουν να προσφέρουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους σε όσους τη χρειάζονται συμβάλλοντας στην οργάνωση του αγώνα και των διεκδικήσεων τους για να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η ζωή τους. Γιατί “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό”. Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος να συνεχίσουν και να εντείνουν πολύμορφα την αλληλεγγύη στους πληγέντες. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας. Τα παραληρήματα του κ. Μπέου τα αφήνουμε για το σινάφι του!».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.