Πλειστηριασμοί – Τετραπλό σφυρί για ακίνητα του Τέρενς Κουίκ

featured image


Αντιμέτωπος με την περιπέτεια των πλειστηριασμών βρίσκεται ο γνωστός δημοσιογράφος και πολιτικός Τέρενς Κουίκ.

Συγκεκριμένα, ένας τετραπλός πλειστηριασμός για ακίνητα στην περιοχή του Πηλίου στρέφεται σε βάρος του ιδίου (Τέρενς-Νικολάου Σπένσερ Κουϊκ) καθώς και της συζύγου του Αδαμαντίας Γεροσιδέρη. Οι πλειστηριασμοί έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου 2023, εκτός εάν στο μεταξύ μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή τους.

Οι σχετικές κατασχέσεις επιβλήθηκαν στις 26 Ιανουαρίου 2023 για το ποσό των 300.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης), ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της Gemini Core Securitsation Designated Activity Company. Πρόκειται, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, για τρεις κατοικίες και ένα οικόπεδο που βρίσκονται εντός των ορίων του οικισμού Αγίου Γεωργίου Νηλείας Μαγνησίας του Δήμου Μηλεών στη συνοικία Άγιος Αθανάσιος.

Ειδικότερα ο ένας πλειστηριασμός αφορά στο δικαίωμα πλήρους κυριότητας κατά ποσοστό 100% για ένα οικόπεδο εμβαδού 345,75 τ.μ. που έχει προγραμματιστεί να βγει με τιμή πρώτης προσφοράς 22.474 ευρώ.

Ο δεύτερος αφορά ένα οικόπεδο 125,41 τ.μ. με τα υπάρχοντα σε αυτό ισόγεια κτίσματα συνολικού εμβαδού 51,54 τ.μ. Πρόκειται για μια διώροφη οικοδομή κτισμένη σε οικόπεδο επιφάνειας 125,41 τ.μ. Σύμφωνα με οικοδομική άδεια του 2001 που αφορά σε προσθήκη σε υπάρχουσα οικοδομή-παλιά πετρόχτιστη οικία και στη συνέχεια με οικοδομική άδεια προσθήκης κατ’ έκταση του 2003, αναπτύσσεται διώροφη οικοδομή η οποία αποτελείται στη στάθμη ισογείου με επιφάνεια 30 τ.μ. από έναν ενιαίο βοηθητικό χώρο και στη στάθμη του πρώτου ορόφου με επιφάνεια 51 τ.μ. από καθιστικό, κουζίνα, ένα υπνοδωμάτιο και λουτρό. Η πρόσβαση στη στάθμη του Α’ ορόφου επιτυγχάνεται μέσω εξωτερικού κλιμακοστασίου. Η τιμή εκκίνησης για αυτό το ακίνητο έχει οριστεί σε 77.760 ευρώ.

Ο τρίτος πλειστηριασμός αφορά στο δικαίωμα πλήρους κυριότητας κατά ποσοστό 100% για ένα οικόπεδο εμβαδού 1.510,92 τ.μ. με τα υπάρχοντα σε αυτό κτίσματα ήτοι α) διώροφη ερειπωμένη οικία εμβαδού του κάθε ορόφου 49,52 τ.μ. και β) ισόγεια οικία εμβαδού 49,71 τ.μ.



Πρόκειται για μια διώροφη οικοδομή κτισμένη σε οικόπεδο 1.510,92 τ.μ. η οποία μετά από προσθήκες και επεκτάσεις έχει συνολική επιφάνεια 114,62 τ.μ. Με προσθήκη μεσοτοιχίας έχει χωριστεί σε δύο πανομοιότυπες μικρές μεζονέτες και αποτελείται στη στάθμη ισογείου με επιφάνεια 63,62 τ.μ. από δύο αυτόνομους χώρους που περιλαμβάνουν καθιστικό, κουζίνα και εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στο Α’ όροφο και στη στάθμη πρώτου ορόφου με επιφάνεια 51 τ.μ. από δύο αυτόνομους χώρους που περιλαμβάνουν από ένα υπνοδωμάτιο, λουτρό και την απόληξη του κλιμακοστασίου. Στον ακάλυπτο προς τον δρόμο έχει κατασκευαστεί πισίνα και κτίσμα περίπου 10 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης για αυτό έχει οριστεί στις 169.638 ευρώ.

Ο τέταρτος πλειστηριασμός αφορά στο δικαίωμα πλήρους κυριότητας κατά ποσοστό 100% για ένα οικόπεδο 701,19 τ.μ. με διώροφη οικοδομή συνολικής επιφάνειας 225,55 τ.μ. Αυτή αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Στη στάθμη ισογείου έχει επιφάνεια 125,05 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, αποθήκη, ένα υπνοδωμάτιο με wc, επιπλέον wc, χώρο πλυντηρίου και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον Α’ όροφο. Στη στάθμη Α’ ορόφου έχει επιφάνεια 100,50 τ.μ. και αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει καθιστικό-γραφείο-υπνοδωμάτιο-χώρο βεστιάριο-λουτρό και την απόληξη του κλιμακοστασίου. Η τιμή πρώτης προσφοράς για αυτό το ακίνητο έχει οριστεί στις 284.193 ευρώ.

Έτσι η συνολική τιμή εκκίνησης για τον τετραπλό πλειστηριασμό διαμορφώνεται σε 554.046 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο πολύπειρος δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ μετά από μακρά πορεία ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, το 2012 εντάχθηκε στο κόμμα των ΑΝΕΛ με το οποίο και εξελέγη βουλευτής.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διετέλεσε υφυπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και στη συνέχεια υφυπουργός Εξωτερικών υπεύθυνος για τον Απόδημο Ελληνισμό.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.