«Κωλόπαιδα» τα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και πανεπιστήμια!

featured image


Σφοδρές αντιδράσεις προκλήθηκαν στον τηλεοπτικό «αέρα» στα πλαίσια συζήτησης ενόψει των εκλογών 2023, μετά από χαρακτηρισμούς του υποψήφιου βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζουράρι για παιδιά που πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστήμια.

Στην συζήτηση που αφορούσε τις θέσεις των κομμάτων τους για μείζονα ζητήματα και την ψήφο των νέων στο μεσημβρινό δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1, συμμετείχαν εκτός του υποψήφιου βουλευτή  Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ιάσων Φωτήλας (υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία), Αντώνης Σαουλίδης (υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ) και ο Γιώργος Πέρρος (Υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με το ΚΚΕ).

Ενώ η συζήτηση διεξαγόταν ομαλά και οι υποψήφιοι παρέθεταν τις θέσεις τους, ο Κώστας Ζουράρις αντέδρασε σε ερώτημα που του έθεσε η παρουσιάστρια του δελτίου, Μαρία Σαράφογλου, λέγοντας ότι ο ίδιος θα πει ό,τι θέλει και θα απαντήσει σε ερωτήματα που θέτει εκείνος.

Κάποια στιγμή υπήρξε αναφορά στην δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τον Κώστα Ζουράρι να καταφέρεται κατά της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως που θέσπισε το μέτρο και να ισχυρίζεται ότι αυτό δεν πλήττει «τα πλουσιόπαιδα και τα κωλόπαιδα που έχουν λεφτά, γιατί όποιος έχει 9.000 ευρώ μπορει να πάει σε ιδιωτικό, όποιος δεν έχει 9.000 ευρώ δεν μπορεί να πάει».

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ στην συζήτηση, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Ζουράρι να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό «κωλόπαιδα», καθώς όπως είπε προσβάλει τα παιδιά και τις οικογένειες τους, με τον κ. Φωτήλα να λέει «αυτό που είπες να το πάρεις πίσω» και τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα χυδαίο σεξουαλικό υπονοούμενο να απαντά «Φωτήλα, εσένα θα πάρω πίσω», με τους συμμετέχοντες στην συζήτηση πάντως να μην δίνουν συνέχεια στο λεκτικό επεισόδιο, παρά τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το 5ο λεπτό και έπειτα:
Αναλυτικά ο διάλογος:

Ζουράρις: «Πρέπει να καταργήσουν την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, το τερατούργημα αυτό της Κεραμέως, η οποία έστειλα στα ιδιωτικά εμποροχρηματιστήρια τα παιδιά, τα πλουσιόπαιδα, τα κωλόπαιδα όσα έχουν λεφτά, τα άλλα να οδηγηθούν στη διάλυση»

Φωτήλας: «Μισό λεπτό, όσα παιδιά έχουν λεφτά είναι κωλόπαιδα; Τι λέτε κύριε; Σας παρακαλώ μην μας προσβάλλετε όλους, μην προσβάλλεται την ελληνική κοινωνία. Είναι κωλόπαιδα τα παιδιά που η οικογένειά τους έχει καλύτερη οικονομική κατάσταση; Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Είστε και δάσκαλος… Είναι ελεεινό αυτό που είπατε, σας καλώ να το πάρετε πίσω»

Ζουράρις: Φωτήλα… εσένα θα πάρω πίσω, άσε με να μιλήσω.

Φωτήλας: Σας καμαρώνει όλη η Ελλάδα…

Ζουράρις: Επομένως, την επομένη των εκλογών θα αποσύρουμε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής.


Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Ζουράρις, σε μια κρίση ειλικρίνειας, αποκάλυψε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον AΝΤ1, όλα αυτά που πιστεύουν, αυτά που προσπαθούν να κρύψουν, αυτά που σκέφτονται και δεν λένε οι συνάδελφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτώμενος για το πρόγραμμα του κόμματός του, απάντησε: «Το πρόγραμμα να το ζητήσετε από τις καφετζούδες». Ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αποκάλεσε «κωλόπαιδα» τους φοιτητές ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ο κ. Ζουράρις πέρα από την πραγματικότητα, που όλοι έχουμε καταλάβει σχετικά με το «μη πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε όλη την τοξικότητα και το διχαστικό δηλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ με τον πιο κυνικό, χυδαίο, μέχρι και υβριστικό τρόπο. Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Ζουράρις δεν θα ήταν καν υποψήφιος. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας ακόμα εκφραστής της κεντρικής γραμμής του Πολακισμού! Ίσως ο πιο ειλικρινής!»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.