Τα 3 δευτερόλεπτα που κόστισαν στον Λάζαρο Λασκαρίδη τη ζωή του- Το τσιγάρο στο πίσω μπαλκόνι, τα κάγκελα και η ατυχία του δημοσιογράφου

featured image


Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η απώλεια του δημοσιογράφου και αντιδημάρχου Καλλιθέας, Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 55 ετών μετά από σοβαρό ατύχημα που είχε.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης έχασε σήμερα τη μάχη για τη ζωή, μετά το ατύχημα που είχε στις 27 Απριλίου, όπου έπεσε από μπαλκόνι και βρέθηκε στο έδαφος από ύψος 3 μέτρων. Από τότε νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γεννηματάς”, καθώς είχε εγκεφαλικό αιμάτωμα και τραύματα στον θώρακα.

Για το θάνατο του Αντιδημάρχου Λάζαρου Λασκαρίδη, ο Δήμος Καλλιθέας κήρυξε Τριήμερο πένθος.

Πώς συνέβη το μοιραίο ατύχημα

Το σοβαρό ατύχημα συνέβη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καλλιθέας, στην οδό Ανδρομάχης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας της και να πάρει το όνομα του παλαιού δημάρχου Θεόδωρου Ψαλιδόπουλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της εκδήλωσης, ο Λάζαρος Λασκαρίδης βγήκε στο πίσω μπαλκόνι του κτηρίου για να καπνίσει ένα τσιγάρο και για λίγα δευτερόλεπτα αφαιρέθηκε και στηρίχτηκε σε ένα κάγκελο στο μπαλκόνι.

Το κάγκελο όμως ήταν παλιό και σαπισμένο, υποχώρησε, με αποτέλεσμα ο Λάζαρος Λασκαρίδης να πέσει με την πλάτη στο έδαφος από ύψος 2,5-3 μέτρων και να χάσει τις αισθήσεις του.

Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ αλλά για την μεταφορά του φορείου από το σημείο της πτώσης προς το ασθενοφόρο, χρειάσθηκε να συνδράμουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να το βγάλουν, καθώς το σημείο της πτώσης είναι δυσπρόσιτο.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου αρχικά χειρουργήθηκε στο κεφάλι και παρέμεινε διασωληνωμένος έως και σήμερα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ποιος ήταν ο Λάζαρος Λασκαρίδης

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1988, όταν ήταν 20 ετών και εργάστηκε μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Αυριανή, Ακρόπολις, Γαύρος, Δημοκρατικός Λόγος, Ελεύθερος, Ισοτιμία, Νίκη, Παρασκευή +13, Το Ποντίκι, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Αθήνα και Αθήνα 9.84, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 29, Alter 5, Tempo, TV Πειραιάς και Seven ενώ θήτευσε στα γραφεία Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (1996-2007) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας (2007-2010).

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΄΄ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ΄΄ ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014. Από το 2019 είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, και ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καλλιθέας

“Είμαι συντετριμμένος από την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη, ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη. Προσωπικά χάνω έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά και ένα στενό φίλο εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο.



Ο Δήμος μας χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας μας ως αντιδήμαρχος της Διοίκησής μας.

Προσπαθούμε όλοι να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας. Θεωρώ προσωπικό χρέος να κρατήσω τη μνήμη του και το παράδειγμά του στις επόμενες γενιές. Δυστυχώς η απώλεια του είναι βαριά, είναι τεράστια”.

Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Λάζαρο Λασκαρίδη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον συνάδελφο και Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Καλλιθέας Λάζαρο Λασκαρίδη, ο οποίος έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή, έπειτα από σοβαρό ατύχημα που υπέστη στις 27 Απριλίου.

Την ημέρα εκείνη, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Λάζαρος Λασκαρίδης βρισκόταν σε εκδήλωση στη δημοτική βιβλιοθήκη Καλλιθέας, όταν υποχώρησαν τα κάγκελα του μπαλκονιού και βρέθηκε στο κενό, με συνέπεια τον σοβαρότατο τραυματισμό του. Υπεβλήθη σε χειρουργείο και νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του νοσοκομείου “Γεννηματάς” έως σήμερα το πρωί, που δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης γεννήθηκε στις 27 Απριλίου του 1968. Σε ηλικία μόλις 20 ετών, άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος, αρχικά στην εφημερίδα “Ελεύθερος” στο ελεύθερο ρεπορτάζ και αμέσως μετά στις εφημερίδες “Δημοκρατικός Λόγος” και “Αυριανή”, καθώς και στους σταθμούς “Ράδιο Αθήνα”, “Κανάλι 29” και “Κανάλι 5”, όπου ειδικεύτηκε στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Ως πολιτικός συντάκτης εργάστηκε, επίσης, σε πολλά άλλα Μέσα Ενημέρωσης, όπως στις εφημερίδες “Ακρόπολις”, “Γαύρος”, “Ισοτιμία”, “Νίκη”, “Παρασκευή +13”, “Το Ποντίκι”, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς “Αθήνα 9,84” στους τηλεοπτικούς σταθμούς “Alter 5”, “Tempo”, “TV Πειραιάς” και “Seven”.

Με την εφημερίδα “Παρασκήνιο”, κυκλοφόρησαν το 2016 τα βιβλία του “Να σου πω τη μοίρα σου” και “Η Παναγία της Τήνου σώζοι τον βασιλέα”, ιστορικού περιεχομένου, που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της πολιτικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας.

Την περίοδο 1996-2007 είχε διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Είχε επίσης θητεύσει στα Γραφεία Τύπου των υπουργείων Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υπηρετούσε ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης πέραν από τον επαγγελματισμό και την συνέπεια με την οποία εργάστηκε επί πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος, είχε έναν δυναμικό χαρακτήρα και έντονη διάθεση προσφοράς. Για το λόγο αυτό ασχολήθηκε με τα κοινά, με μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας παρακαταθήκη το έργο του στους πολίτες της Καλλιθέας, της οποίας ήταν γέννημα θρέμμα και αγαπούσε πολύ. Ανάμεσα σε πολλά που προσέφερε στον πολιτισμό, αξίζει να σημειωθούν η καθιέρωση του “Θεάτρου της Δευτέρας στην Καλλιθέα” και η αναβίωση της πολιτιστικής διοργάνωσης “Χαροκόπεια”.

Ο Δήμος Καλλιθέας, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αντιδημάρχου του Λάζαρου Λασκαρίδη, κήρυξε τριήμερο πένθος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του και ιδιαιτέρως τον μονάκριβο γιό του Τάσο και αποχαιρετά τον εκλεκτό συνάδελφο.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττική Γιώργου Πατούλη:

“Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα τον τραγικό, άδικο και πολύ πρόωρο θάνατο του Αντιδημάρχου Καλλιθέας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ”, Λάζαρου Λασκαρίδη.

Ενός νέου ανθρώπου που υπηρέτησε με ζήλο για πολλά χρόνια την Αυτοδιοίκηση και είχε ακόμα να προσφέρει πολλά στην αγαπημένη του πόλη την Καλλιθέα. Η αυτοδιοικητική μας οικογένεια έχασε ένα άξιο μέλος της, ωστόσο είμαι βέβαιος ότι οι συμπολίτες του στην Καλλιθέα δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Στο Δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο, σε όλη τη διοίκηση του Δήμου καθώς και στην οικογένεια και τους φίλους του Λάζαρου Λασκαρίδη, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου”.





ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.