«Σκάνδαλο» Καϊλή – Δημητρακόπουλος. «Δεχόταν πιέσεις να ομολογήσει ενοχή για να αποφυλακιστεί»

featured image


Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινό μας», για την υπόθεση της Εύας Καϊλή και τις πιέσεις που δεχόταν για να ομολογήσει την ενοχή της, για να αποφυλακιστεί.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος, τόνισε ότι όσον αφορά τις κατηγορίες για την υπόθεση Qatargate έχουν καταρρεύσει, καθώς τα υποτιθέμενα εμβάσματα εκατομμυρίων στις τράπεζες του Παναμά, καθώς υπάρχουν βεβαιώσεις ότι η «κ. Καϊλή δεν έχει πάρει ούτε ευρώ».

Δημητρακόπουλος: Η Καϊλή δεχόταν πιέσεις να ομολογήσει ενοχή για να αποφυλακιστεί

Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ότι η κ. Καϊλή δεχόταν πιέσεις έτσι ώστε να ομολογήσει την ενοχή της: «Είναι αναμφισβήτητο γεγονός, και μπορώ να σας το πω μετά από 4,5 μήνες που είμαι από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Εύας Καϊλή, ότι από την πρώτη μέρα η Εύα Καϊλή δεχόταν πιέσεις».

Στην συνέχεια επισήμανε: «Από ποιους δεν μπορώ να σας πω. Μπορώ όμως να σας πω, ανεπιφύλακτα, ότι δικηγόροι του περιβάλλοντος της κ. Καϊλή δέχονταν πιέσεις για να μεταφέρουν στην κ. Καϊλή ότι “αν υπογράψεις και αποδεχθείς ότι έπαιρνες μίζες από το Κατάρ, σε 48 ώρες θα είσαι δίπλα στο παιδί σου”. Αυτό η κ. Καϊλή δεν το αποδέχεται. Δικηγόροι μετέφεραν στην Εύα Καϊλή ότι “το κλίμα στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών είναι βαρύ, εάν δεν ομολογήσεις ότι έχεις πάρει μίζες από το Κατάρ, θα κάτσεις μέσα 10 χρόνια”. Και μάλιστα μπορώ να σας πω ότι αυτές οι πιέσεις από δικηγόρους του περιβάλλοντος της κ. Καϊλή, συνεχιστήκαν μέχρι και 3-4 μέρες πριν την αποφυλάκισή της».«Της είπα: “αν έχεις διαπράξει αδικήματα σε σχέση με το Κατάρ, θα το ομολογήσεις για να είσαι και εσύ έξω ελεύθερη και δίπλα στην κόρη σου” όταν όμως η απάντηση είναι ότι “ποτέ δεν έχω πάρει, όχι μόνο από το Κατάρ, από καμία χώρα, από κανένα φυσικό ή νομικό πρόσωπο, ούτε ένα ευρώ κατά την ενάσκηση των ευρωβουλευτικών καθηκόντων μου, δεν μπορώ να παραδεχθώ κάτι που δεν διέπραξα”, της είπα ότι “μαζί θα δώσουμε τη μάχη, γιατί θα είναι ανήθικο εγώ ως δικηγόρος να σου εισηγηθώ να παραδεχθείς πράξεις οι οποίες ποτέ δεν έχουν διενεργηθεί από εσένα”», ανέφερε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή.
Θα καταρρεύσει το κατηγορητήριο εις βάρος της Καϊλή

Ο δικηγόρος σχολίασε ότι απελευθερώθηκε με περιοριστικούς όρους η κ. Καϊλή και τώρα συλλέγεται υλικό με το οποίο θα καταρρεύσει παταγωδώς όλο αυτό το σαθρό κατηγορητήριο σε βάρος της. Και μάλιστα ο ίδιος ο ανακριτής, ο Μισέλ Κλεζ είπε, δήλωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «ότι δυσκολεύομαι να στοιχειοθετήσω τη δωροδοκία, όπως δυσκολεύομαι να στοιχειοθετήσω και τη συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, και μένει να διερευνήσω μόνο το κομμάτι των χρημάτων που βρεθήκαν στο σπίτι της, που με βάση τα στοιχεία δαχτυλικά αποτυπώματα δεν βρέθηκαν».

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, το χρηματικό ποσό με το οποίο βρέθηκε ο πατέρας της για να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της δωροδοκίας θα πρέπει να αποδειχθεί ότι προέρχεται από το Κατάρ. Ένα μικρό ποσό βρέθηκε στην κ. Καϊλή από το σύνολο όσων βρεθήκαν, βρεθήκαν χρήματα σε πέντε συγκατηγορούμενους. Και ένα ευρώ δεν δικαιολογείται, δεν είναι σωστό, άλλα για αυτά τα χρήματα ουδείς από τους συγκατηγορούμενους, ούτε ο Παντσέρι, έχει αποδώσει την παραμικρή ευθύνη στην κ. Καϊλή. «Αν υπήρχαν στοιχεία σε βάρος της δεν θα την πιέζανε να ομολογήσει, όταν έχεις στοιχειά δεν πιέζεις έναν άνθρωπο να ομολογήσει την ενοχή του».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.