Απίστευτη τραγωδία στα Σπάτα: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στον διαμελισμό του νεαρού Βρετανού

featured image

Καρέ-καρέ ο φρικτός θάνατος του τουρίστα από έλικα ελικοπτέρου

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα αλλά και τα σενάρια που οδήγησαν τελικά στο να χάσει τη ζωή του ένας νεαρός από τη Βρετανία μετά από δυστύχημα με ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε!

Διαμελίστηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου μπροστά στον αδερφό του!

Συγκλονίζουν τα όσα διαδραματίστηκαν χθες το βράδυ, Δευτέρα 25/7, στα Σπάτα, όπου ένας 21χρονος σκοτώθηκε σε φρικτό δυστύχημα με ελικόπτερο κατά την επιστροφή από διακοπές στη Μύκονο με την οικογένειά του. Τον νεαρό τουρίστα διαμέλισε μπροστά στα μάτια του αδελφού του ο έλικας του ελικοπτέρου, όπου επέβαινε, με αποτέλεσμα το αδιανόητο θέαμα να έχει προκαλέσει σοκ στον ίδιο.

Μάλιστα, μετά το τραγικό δυστύχημα, ο πιλότος ενημέρωσε στον ασύρματο τον συνάδελφο του ο οποίος ήταν στο ελικόπτερο που επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου, ώστε να μην προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad στο Λώλο στα Σπάτα, για να μην αντικρίσουν οι γονείς το αποτρόπαιο θέαμα.


Παιδιά και οικογένεια πετούσαν σε δύο ελικόπτερα, το ένα πίσω από το άλλο από Μύκονο προς Αθήνα. Το πρώτο (όπου σημειώθηκε η τραγωδία) ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.


Αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι, γιατί δεν είχε σταματήσει η περιστροφή του πίσω έλικα για να αποβιβαστούν οι επιβάτες; Γιατί δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας και ο νεαρός βρέθηκε πολύ κοντά στον έλικα του ελικοπτέρου;

Ο άτυχος 21χρονος, είχε μισθώσει με άλλους τρεις Άγγλους φίλους του το ελικόπτερο για να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών σε νησιά του Αιγαίου. Μετά την αποβίβαση στην πίστα της εταιρείας Helipad, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία. Σύμφωνα με τη Sun «η αιτία του δυστυχήματος διερευνάται, αλλά παραμένει ασαφές γιατί ο έλικας στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου βρισκόταν σε λειτουργία και δεν ήταν σταματημένος πριν επιτραπεί η έξοδος των επιβατών.

newsbreak.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.