Έτσι οι Αρχές έφτασαν στη δέσμευση της αμύθητης περιουσίας του

featured image

Ο θάνατος του Γιώργου Τράγκα έμελλε να αποτελέσει, επί της ουσίας, την καταστροφή της οικογένειας του δημοσιογράφου, με τη σύζυγό του, Μαρία Καρρά, αλλά και τα παιδιά του, να βλέπουν τα πάντα να «καταρρέουν» μέσα σε μια στιγμή.

Όπως γνωστοποιεί η «Real News», στη δημοσιότητα βρίσκεται η διάταξη της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων, ανακαλύπτοντας όλη την παράνομη δραστηριότητας της δημιουργίας της αμύθητης περιουσίας του. Στη διάταξη αυτή, φυσικά, αναφέρεται και η δέσμευση της περιουσίας του Τράγκα, της Καρρά και δύο συνεργατών του, αν και η θρηνούσα σύζυγος δεν πρόκειται να τα παρατήσει εύκολα.

Μεταξύ πολλών, όσων έκαναν, ο Γιώργος Τράγκας και η σύζυγός του, πέρα από τα πολυτελή σπίτια, τις ράβδους χρυσού και τα μετρητά, έκρυβαν 14 εκατομμύρια ευρώ στην τράπεζα των Ρότσιλντ στο Μονακό και τη Γαλλία. Παράλληλα, κατηγορούνται πως υπεξαίρεσαν 13.2 εκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο.

Με αυτό τον τρόπο έχτισαν… αυτοκρατορία


Εντύπωση, παράλληλα, προξενεί το γεγονός ότι μέσα σε 20 χρόνια δήλωσαν ένα εισόδημα μόλις στα 5.9 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η περιουσία τους έφτανε και σε εξαψήφιο νούμερο. Ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποποίησης Εσόδων, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αποκαλύπτει παράλληλα και τον τρόπο απόκτησης κάποιων εκ των 17 ακινήτων τους με «επαναλαμβανόμενη συστηματική πρακτική» από εταιρείες του εξωτερικού, όπως ο Παναμάς, η Λιβερία και άλλα… εξωτικά μέρη, ώστε να αποκρύπτουν φολορογήσιμα περιουσιακά στοιχεία.


Αξίζει να αναφερθεί, επίσης, το γεγονός ότι ο Γιώργος Τράγκας έπαιρνε και σύνταξη από το 2004, συνεχίζοντας όμως και τη δραστηριότητά του στα ΜΜΕ και όχι μόνο.

Κατηγορείται, δε, μαζί με τη σύζυγό του, ότι με τις εταιρείες του εξωτερικού έκαναν εικονικές συναλλαγές, ώστε να ιδιοποιούνται τον ΦΠΑ, φτάνοντας σε σημείο να υφαρπάξουν τα προαναφερθέντα 13 εκατομμύρια.

Με την υπόθεση να έχει «δέσει» σε πολύ σοβαρά αδικήματα, ο κύριος Βουρλιώτης επεσήμανε πως κάθε περιουσιακό στοιχείο του ζευγαριού και των συνεργατών του Τράγκα δεσμεύεται, ενώ στην περίπτωση των μετοχών υπάρχει η δυνατότητα πώλησής τους, υπό τον όρο πως το ποσό θα κατατίθεται στους δεσμευθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.