Ξέπλυμα χρήματος στα πρατήρια βενζίνης: «Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο;»

featured image

Σοβαρές καταγγελίες από την Πρόεδρο των βενζινοπωλών Αττικής

Η Πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για τη «μαφία» που χρησιμοποιεί τα πρατήρια βενζίνης για ξέπλυμα χρήματος και τόνισε πως υπάρχουν προειδοποιήσεις για να μείνουν κλειστά τα στόματα και πως η ίδια φοβάται, αλλά είναι διατεθειμένη να μιλήσει με την κυβέρνηση και να καταθέσει τις προτάσεις του κλάδου.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κ.Ζάγκα στον ΣΚΑΪ, γίνεται συστηματικό ξέπλυμα χρήματος από μεγάλο ποσοστό πρατηρίων, αλλά και νοθεία, ενώ είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικός ο διάλογός της με τον Δημήτρη Οικονόμου.

«Επειδή είμαι στην αγορά, στην καθημερινότητα, ξέρω τη θέση του βενζινοπώλη. Δεν ξέρω και δεν θέλω με τίποτα να κατανοήσω τη θέση όλων αυτών που έχουν μπει στα πρατήρια και έχουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρατηρίων που ξεπλένουν χρήματα. Αυτοί οι τύποι θέλουν μόνο να ξεπλύνουν», είπε αρχικά και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

Οικονόμου: «Δεν τους ξέρετε;»

Ζάγκα: «Θέλετε όταν βγω να με χτυπήσει αυτοκίνητο; Τους ξέρουν όλοι».

Οικονόμου: «Αυτό που λέτε είναι μαφία».

Ζάγκα: «Ε μα, τι άλλο είναι…»


Η κ.Ζάγκα εξήγησε και το τι εννοεί, φέρνοντας μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα: «Ο πρόεδρος, ο κ. Κιούσης της ομοσπονδίας, πριν 4-5 χρόνια έφαγε τη βόμβα και διαλύθηκε το μαγαζί του. Ο άλλος στη Θεσσαλονίκη, τον “θέρισαν”. Τώρα είναι η σειρά μου; Αυτά είναι προειδοποιήσεις να κλείσουμε το στόμα μας και να μην μιλάμε. Εγώ παρόλα αυτά μιλάω και λέω στην κυβέρνηση να μας καλέσει να μιλήσουμε, έχουμε πολλές προτάσεις».


«Η βενζίνη από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει είδος πολυτελείας»

Σε ότι αφορά την καλπάζουσα τιμή της βενζίνης, η Πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής σχολίασε:

«2,19 τιμή, την είδα και εγώ χθες. Εγώ δεν θα πέρναγα από το πεζοδρόμιο. Μα τι λέτε τώρα; 2,21 αγοράζουμε και 2,19 πουλάμε; Κάτι δεν πάει καλά. Κάτι περίεργο (συμβαίνει), δεν ξέρω. Η βενζίνη αγοράζεται με πάνω από 2,21 και σήμερα η καλύτερη τιμή είναι 2,35. Ξέρετε πόσες καταγγελίες έχουμε; Για νοθεία (…). Είναι κοινό μυστικό ότι η βενζίνη από κοινωνικό αγαθό έχει γίνει είδος πολυτελείας. Δεν είμαστε τώρα η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην αμόλυβδη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.