Σκληρές εικόνες – Δοκίμαζαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο και σκοτώθηκαν

featured image

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κινεζικής εταιρείας Nio, έπεσε από τον τρίτο όροφο της έδρας της εταιρείας στην Σανγκάη, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας στην κινεζική πλατφόρμα Weibo.

Το δυστύχημα συνέβη την περασμένη Τετάρτη, στη διάρκεια δοκιμής ενός από τα αυτοκίνητα της Nio στο κεντρικό κτίριο της εταιρείας. Ο ένας από τους νεκρούς ήταν υπάλληλος της Nio, ενώ ο άλλος εργαζόταν σε προμηθευτή της.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το χάος στον τόπο του δυστυχήματος.

Σε μία από τις φωτογραφίες, οι διασώστες φαίνεται να περιβάλλουν ένα γκρι αυτοκίνητο, γύρω από το οποίο βρίσκονται σπασμένα τζάμια και συντρίμμια.«Με βάση την ανάλυση της κατάστασης στο σημείο, μπορεί να επιβεβαιωθεί προκαταρκτικά ότι επρόκειτο για ατύχημα και δεν σχετίζεται με το ίδιο το όχημα», έγραψε η Nio στο Weibo. Οι έρευνες συνεχίζονται, πρόσθεσε.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τι προκάλεσε το δυστύχημα. Διάφορες αναφορές των κινεζικών μέσων ενημέρωσης περιέγραψαν τον όροφο από τον οποίο έπεσε το αυτοκίνητο ως χώρο δοκιμών, στάθμευσης ή εκθεσιακό χώρο. Το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο περιστατικό της Τετάρτης φαίνεται να είναι μοντέλο ET5, το οποίο διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, σύμφωνα με τη South China Morning Post (SCMP).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.