Επιθέσεις σε αστικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη – «Βγάζουν από μαχαίρια μέχρι κατσαβίδια»

featured image

Δύο 24χρονοι από τη Συρία συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής, κατηγορούμενοι ότι απείλησαν με μαχαίρι ελεγκτές του ΟΑΣΘ όταν ζήτησαν να ελέγξουν τα εισιτήριά τους, σε λεωφορείο της γραμμής 33, το οποίο κινείτο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε βάρος των δύο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

  • Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 20.30 μέσα σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ που εκτελούσε το δρομολόγιο της γραμμής 33 και όλα έγιναν μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων επιβατών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο ελεγκτής πλησίασε τους δύο αλλοδαπούς και τους ζήτησε να ελέγξει τα εισιτήριά τους, τότε ο ένας έσκυψε και έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε κρυμμένο στην κάλτσα του. Ο δεύτερος ελεγκτής αντιλήφθηκε αμέσως τι συνέβη και χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του κατάφερε να αρπάξει το αιχμηρό αντικείμενο από τα χέρια του αλλοδαπού.

Ο οδηγός του λεωφορείου ακινητοποίησε το όχημα επί της οδού Εγνατία, στο ύψος της Αντιγονιδών και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας που συνέλαβαν τους δύο νεαρούς και τους μετέφεραν στο Α.Τ. Λευκού Πύργου. Στο αστυνομικό τμήμα μετέβησαν και οι δύο ελεγκτές προκειμένου να δώσουν κατάθεση.

 


Επιβάτης χτύπησε άγρια οδηγό λεωφορείου


Θυμίζουμε ότι, μόλις τον περασμένο μήνα, στις 11 Απριλίου, είχε σημειωθεί ένα ακόμη βίαιο περιστατικό μέσα σε αστικό λεωφορείο της Θεσσαλονίκης όταν ένας «μαινόμενος» επιβάτης επιτέθηκε με κλωτσιές και μπουνιές στον οδηγό που εκτελούσε το βραδινό δρομολόγιο της γραμμής στην γραμμή 34.

  • Όλα έγιναν στις 10 το βράδυ όταν ο οδηγός έκανε παρατήρηση στον αλλοδαπό επιβάτη ο οποίος είχε κάτσει κοντά στη θέση του οδηγού και ξεκίνησε να τραγουδάει δυνατά, με αποτέλεσμα να του αποσπάει την προσοχή και να τον δυσκολεύει στην οδήγηση.

«Του είπα ευγενικά ”σε παρακαλώ παλικάρι μου, μπορείς να κάτσεις στις πίσω θέσεις του λεωφορείου, αφού δεν έχει επιβάτες και να τραγουδήσεις όσο δυνατά θέλεις”», είχε πει στο protothema ο οδηγός, περιγράφοντας καρέ – καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού που βρίσκεται περισσότερα από 25 χρόνια πίσω από το τιμόνι αστικών λεωφορείων, μετά την παρατήρηση και ενώ το λεωφορείο βρισκόταν εν κινήσει, ο επιβάτης σηκώθηκε από τη θέση του, έσκισε τις κόκκινες κορδέλες και ξεκίνησε να χτυπάει με όλη του τη δύναμη το προστατευτικό πλεξιγκλάς, με σκοπό να το σπάσει και να καταφέρει να φτάσει τον οδηγό, ενώ όλη αυτήν την ώρα δεν σταμάτησε να τον βρίζει χυδαία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.