Ταμίες τέλος στα σούπερ μάρκετ: Αυτόματα ταμεία τώρα και στην Ελλάδα – Αντικατάσταση εργαζομένων από μηχανές

featured image

Σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία θα ανοίξουν στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, από την αλυσίδα Carrefour, η οποία θα επιστρέψει στη χώρα μας με νέους τύπους καταστημάτων, προσαρμοσμένους στις νέες ανάγκες.

Ειδικότερα, ο γαλλικός κολοσσός λανσάρει στην Ελλάδα τα πρώτα αυτοματοποιημένα καταστήματα – γνωστά και ως Carrefour Flash 10/10, ένα τύπος πλήρως αυτοματοποιημένων καταστημάτων, μικρής επιφάνειας, με βασικό χαρακτηριστικό την έλλειψη ταμείων και τη δυνατότητα που δίνεται στον πελάτη να εξυπηρετείται γρήγορα, ακολουθώντας τη φιλοσοφία 10/10, «10 δευτερόλεπτα για να ψωνίσετε και 10 δευτερόλεπτα για να πληρώσετε».


Σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία για αγορές χωρίς ουρές και αναμονή

Στo Flash 10/10 μπορούν να γίνονται οι αγορές χωρίς αναμονές, με τους πελάτες να εισέρχονται και να εξέρχονται από το κατάστημα χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από κάποια πύλη και χωρίς να χρησιμοποιούν το ταμείο.


Όλα αυτά γίνονται με 60 κάμερες HD και 2.000 αισθητήρες ενσωματωμένους στα ράφια, έναν αλγόριθμο και μερικά tablet στην έξοδο του καταστήματος, όπου βλέπεις τη συνολική σου χρέωση και πληρώνεις αμέσως με κάρτα.

Ουσιαστικά, με την είσοδο στο κατάστημα, οι κάμερες ακολουθούν τον πελάτη σαν εικονικό avatar και ό,τι σηκώνεις από το ράφι σού χρεώνεται στην έξοδο.

Όσο για την απόδειξη, θα είναι ηλεκτρονική με QR code, το οποίο θα σκανάρεται στο κινητό ή θα αποστέλλεται στο email.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.