Έγκλημα στη Μεσαρά Κρήτης – Γιατί ο Ρουμάνος εργάτης σκότωσε τον «Λαέρτη»;

featured image

Ο εργάτης που είχε στη δούλεψή του έγινε και ο δολοφόνος του! Ο 39χρονος κτηνοτρόφος Νίκος Μπιτσακάκης, γνωστός στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και ως “Λαέρτης”, εκτελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αυλή του σπιτιού του στο Πετροκεφάλι από τον 27χρονο Ρουμάνο που απασχολούσε ως εργάτη στα πρόβατά του. Στην ομολογία του ο 27χρονος Ρουμάνος υποστήριξε ότι το αφεντικό του ήταν βίαιος και κακοπληρωτής!


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉  Αδιανόητο κράξιμο στο ζευγάρι των μαϊντανών – “Ο ζιγκολάκος και η…”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Ελένη Μενεγάκη: «Μαύρα σύννεφα» και προβλήματα στο γάμο της με τον Ματέο Παντζόπουλο;

Η αστυνομία όμως δε μένει σε αυτές τις αιτιάσεις ως κίνητρο για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 39χρονου κτηνοτρόφου στο Πετροκεφάλι, συνεχίζοντας να ερευνά σε βάθος την υπόθεση, εξετάζοντας και άλλα σενάρια και εκδοχές που τυχόν δείχνουν τα στοιχεία. Εξάλλου δεν έχει γίνει γνωστό αν πριν από το φονικό είχε προηγηθεί κάποιος καβγάς μεταξύ τους, που όπλισε το χέρι το Ρουμάνου. Φαίνεται, όμως, ότι είχε υπάρξει καβγάς του θύματος με τρίτο πρόσωπο που προσπάθησε να φέρει ως άλλοθι ο Ρουμάνος και να μπλέξει κάποιον άλλο για το φονικό.

Από τις περιγραφές που έχουν διαρρεύσει φαίνεται ότι το θύμα χαλάρωνε στον καναπέ, στην αυλή του σπιτιού, όταν δέχτηκε 4 σφαίρες από κυνηγετικό όπλο. Στον τοίχο του σπιτιού μπορεί να μετρήσει κάποιος σημάδια από 6 σφαίρες. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν και το ανήλικο παιδί του θύματος, μια χαριτωμένη κόρη περίπου 6-7 ετών, που φαίνεται και από τις αναρτήσεις της οικογένειας στα κοινωνικά δίκτυα να υπεραγαπούσε τον πατέρα της. Το παιδί έπαθε σοκ. Όπως και η μεγαλύτερη κόρη του βεβαίως, που δεν ήταν εκεί, αλλά έμαθε ότι αποχωρίστηκε για πάντα με τον πιο βίαιο τρόπο τον πατέρα της.

Ο Ρουμάνος μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες “έσπασε” και ομολόγησε την πράξη του στις Αρχές, ενώ χθες το απόγευμα, λίγο πριν μεταφερθεί η σορός του νεκρού κτηνοτρόφου στην εκκλησία για την τέλεση της κηδείας του, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε και στην επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη του νεαρού αλλοδαπού ως καθ’ ομολογία δολοφόνου του κτηνοτρόφου.

Μάλιστα, από το δελτίο της Αστυνομίας έγινε γνωστό ότι συνελήφθη ένας ακόμη ομοεθνής του Ρουμάνου για οπλοκατοχή, αν και πληροφορίες τον ήθελαν να έχει προμηθεύσει τον αλλοδαπό εργάτη με το κυνηγετικό όπλο που έγινε η εκτέλεση του 39χρονου.

Αλήθεια, ποια μπορεί να είναι τα κίνητρα; Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρουμάνος ανέφερε στις Αρχές ως κίνητρο για τη δολοφονία του αφεντικού του τη σκληρότητά του. Προφανώς περιέγραψε έναν δύσκολο και αυστηρό εργοδότη, κατά πληροφορίες βίαιο και μάλλον όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές φειδωλό στις πληρωμές. Δηλαδή, κατά την εκδοχή του Ρουμάνου, το χέρι του οπλίστηκε από τον βίαιο χαρακτήρα του αφεντικού του, που ήταν και κακοπληρωτής! Οι Αρχές βεβαίως ερευνούν και άλλες εκδοχές, καθώς φαίνεται ότι ο Ρουμάνος δεν είχε πείσει από την αρχή την Αστυνομία ότι κάποιος άγνωστος τον πυροβόλησε πριν εκτελέσει το αφεντικό του. Μάλιστα, το σκηνικό διαδραματίζεται την ώρα μόλις που έφυγε η σύζυγος του θύματος από το σπίτι για κάποια δουλειά. Συνεπώς άλλος μάρτυρας πλην του ανήλικου παιδιού δεν υπήρχε. Ο Ρουμάνος αρχικά προσπάθησε να καταστήσει τον εαυτό του μάρτυρα δολοφονίας, αν και ο ίδιος την είχε εκτελέσει. Από την προανακριτική διαδικασία ο αλλοδαπός δεν έπεισε και, αφού με προσοχή τον εξέταζαν οι αστυνομικοί, εκείνος ομολόγησε. Συνεπώς το παρ’ ολίγον δεύτερο θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης που, εξαιτίας του γεγονότος ότι διέμενε στο ποιμνιοστάσιο του 39χρονου, το οποίο βρισκόταν ακριβώς δίπλα στο σπίτι του θύματος, μπορούσε να γνωρίζει τις κινήσεις και τις συνήθειές του.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης δόθηκε στη δημοσιότητα λίγο πριν από την κηδεία του 39χρονου που έγινε χθες από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος στο Πετροκεφάλι, μέσα σε βαρύ κλίμα από φίλους και συγγενείς του θύματος. Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την ομολογία του Ρουμάνου αναφέρεται: «Συνελήφθησαν σήμερα (σ.σ. χθες Τρίτη 24/8) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, δύο αλλοδαποί εμπλεκόμενοι σε ανθρωποκτονία που διαπράχθηκε χθες (προχθές Δευτέρα 23/8) το βράδυ, σε βάρος ημεδαπού άνδρα, σε περιοχή του δήμου Φαιστού.Ειδικότερα, χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ, σε περιοχή του δήμου Φαιστού, ο ένας αλλοδαπός πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και αρμόδιο κλιμάκιο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.Από την εμπεριστατωμένη και ενδελεχή διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός είχε προβεί στην ανθρωποκτονία σε βάρος του ημεδαπού άνδρα. Στην υπόθεση εμπλέκεται ακόμη ένας αλλοδαπός, στην οικία του οποίου ακολούθησε έρευνα, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκε αεροβόλο όπλο και μαχαίρι. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Η υπόθεση ληστείας με σφυρί κατά ταξιτζή

Μαρτυρίες των συγχωριανών του περιγράφουν το θύμα με δύσκολο χαρακτήρα. Μάλιστα οι Αρχές ερεύνησαν αμέσως υποθέσεις ποινικού χαρακτήρα από το παρελθόν στις οποίες φέρεται να είχε εμπλακεί και άλλες που δεν είχαν πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Ωστόσο οι Αρχές επικεντρώθηκαν στις πρώτες καταθέσεις. Μεταξύ αυτών και του Ρουμάνου, που δήλωσε ότι πυροβολήθηκε, αλλά τελικά φαίνεται ότι έστηνε το άλλοθί του σε βάρος κάποιου άλλου που απλώς είχε λογοφέρει με το θύμα νωρίτερα. Ταυτόχρονα οι Αρχές ερεύνησαν και το ποινικό παρελθόν του Ρουμάνου. Κατά τις ίδιες πηγές φέρεται να είχε πρωταγωνιστήσει πριν από περίπου δύο χρόνια σε επίθεση ληστείας με σφυρί σε βάρος ενός οδηγού ταξί, που τον μετέφερε με ακόμη έναν ομοεθνή του από τις Μοίρες στο Πετροκεφάλι. Μάλιστα, εκτός από το σφυρί, για τη ληστεία του ταξιτζή φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί και μια ζώνη που του πέρασαν στον λαιμό, ενώ οι τότε πληροφορίες ανέφεραν ότι τον έσυραν και στον δρόμο προσπαθώντας να πάρουν, εκτός από τα χρήματα, και το ταξί του! Η υπόθεση αυτή εκκρεμοδικεί ακόμη. Γίνεται αντιληπτό ότι τόσο ο 39χρονος κτηνοτρόφος, που εκτελέστηκε από τον εργάτη του, όσο και ο ίδιος ο εργάτης φέρουν επιβαρυντικές έξωθεν μαρτυρίες. Συνεπώς η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται και προς άλλες κατευθύνσεις πέραν των όσων ομολόγησε ο δράστης. Ίσως κάποιο στοιχείο που οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους αλλά και ο δεύτερος κύκλος των καταθέσεων, που προφανώς θα λάβουν ή άρχισαν ήδη μετά την κηδεία να λαμβάνουν, διαφωτίσουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση και βοηθήσουν να εξελιχθεί με καλά αποτελέσματα η έρευνα για τα κίνητρα ώστε να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Η τελευταία ανάρτηση του θύματος

Τι προηγήθηκε την τελευταία μέρα της ζωής του κτηνοτρόφου προφανώς θα έχει περιγραφεί στην προανάκριση από τις καταθέσεις μαρτύρων που τον είδαν τελευταίοι ζωντανό. Ο “Λαέρτης” προχθές Δευτέρα το πρωί είχε μεταβεί στο Κέντρο Υγείας Μοιρών με τη σύζυγό του για τη δεύτερη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, όπως μαρτυρούν οι κοινές αναρτήσεις με τη γυναίκα του στο Facebook. Αυτή ήταν και η τελευταία ανάρτησή του πριν από τη δολοφονία του.

Αναζητώντας στο προφίλ του κάποιος για να βγάλει συμπέρασμα για τη ζωή του, εύκολα θα βρει ότι πολύ πρόσφατα για την ηλικία του είχε κατορθώσει να πάρει και δίπλωμα οδήγησης, όπως και η σύζυγός του. Οι αναρτήσεις με την οικογένειά του αποτυπώνουν στις φωτογραφίες ευτυχισμένες στιγμές. Τα παιδιά φαίνεται, όπως όλα τα παιδιά, να είναι προσκολλημένα στους γονείς και να γιορτάζουν μαζί γενέθλια και γιορτές ανταλλάζοντας φιλιά και σφιχτές αγκαλιές. Ωστόσο μαρτυρίες από το χωριό τον περιγράφουν αλλιώς… Ως ένα δύσκολο χαρακτήρα, που όμως, όπως λένε οι κάτοικοι στην περιοχή, έδειχνε τελευταία σημάδια ότι επιζητούσε περισσότερο την ομαλή συναναστροφή με το κοινωνικό σύνολο. Οι πιο κοντινοί άνθρωποι του οικογενειακού περιβάλλοντος του θύματος περιγράφουν τον 39χρονο ως άνθρωπο που κοίταζε την οικογένειά του.

[/expander_maker]




Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.