Οργή πελατών κατά της Εθνικής Τράπεζας για τις κάρτες της – «Αίσχος», «Χάλια εξυπηρέτηση», «Έλεος»

featured image

Στο στόχαστρο αρνητικών σχολίων έχει βρεθεί η Εθνική Τράπεζα καθώς κάτω από μόλις μία ανάρτηση συγκέντρωσε πολλούς επικριτές. Η Εθνική Τράπεζα είναι από τις παλαιότερες τράπεζες στη χώρα μας και μία που δεν απογοήτευε το κοινό της. Ωστόσο πλέον η οργή των πελατών για τα προβλήματα των χρεωστικών τους καρτών είναι μεγάλη.

Αξιοσημείωτο είναι πως μόνο κάτω από μια ανάρτηση της τράπεζας υπάρχουν τρεις πελάτες που διαμαρτύρονται για ζητήματα στην εξυπηρέτηση σε σχέση με την απώλεια κάρτας, την αντικατάσταση και τη μη λειτουργία.

Δείτε τη συγκεκριμένη ανάρτηση

Διαβάστε συγκεκριμένα τα παράπονα και δείτε τις σχετικές εικόνες.

«Χάλια εξυπηρέτηση» στην Εθνική Τράπεζα

Γράφει στην καταγγελία του ο ένας πελάτης:

«Χάλια εξυπηρέτηση! Δηλωσα απώλεια κάρτας και κάθε υπάλληλος δίνει διαφορετικές οδηγίες για έκδοση νέας ενω το σύστημα δεν δέχεται την ηλεκτρονική αίτηση μου».

Η τράπεζα απαντά με τον παρακάτω τρόπο:

Καλησπέρα σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά τη δήλωση της απώλειας/κλοπής της κάρτας σας μπορεί να πραγματοποιηθεί έκδοση νέας με τους ακόλουθους τρόπους:

• Μέσω των εφαρμογών i-bank Internet/Mobile Banking (εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης), έχετε τη δυνατότητα να υποβάλετε αίτηση για επανέκδοση χρεωστικής κάρτας Debit MasterCard ή Visa και να την αποκτήσετε αποδεχόμενος τους όρους χρήσης της.

• Mέσω του Contact Center. Με τη δήλωση της απώλειας/κλοπής της κάρτας σας, θα ερωτηθείτε αν συμφωνείτε στην τηλεφωνική επανέκδοσή της και θα σας καλέσει αρμόδιο στέλεχος του Contact Center για την επανέκδοση αυτής. Εναλλακτικά μπορείτε να καλέσετε καθημερινά 08:00-20:00, στο 210 4848484.

• Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζάς μας.

Προκειμένου να ενημερωθείτε για το δίκτυο και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των Καταστημάτων μας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (https://www.nbg.gr/el/Branches-ATMs). Πριν την επίσκεψή σας σε κάποιο κατάστημά μας, παρακαλούμε ενημερωθείτε για τα έγγραφα που χρειάζεται να προσκομίσετε για να πιστοποιήσετε τα στοιχεία σας (διεύθυνση κατοικίας, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ.), από τo ενημερωτικό έντυπο «Συστηθήκατε; Αν όχι… κάντε το τώρα». Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

«Έλεος»

Γράφει στην καταγγελία του άλλος πελάτης:

«Για αντικατάσταση χρεωστικής κάρτας. Παίρνω τηλέφωνο και μου απαντάνε ότι έχω δύο επιλογές.

1. Να την ακυρώσω τηλεφωνικά και σε 10-15 εργάσιμες θα ‘ρθει η καινούργια με το ταχυδρομείο στο σπίτι αλλά μέχρι τότε δεν θα έχω κάρτα άρα δεν θα μπορώ να κάνω αναλήψεις για τα τρέχοντα έξοδα, ούτε αγορές μέσω κάρτας. Μόνο με μετρητα…


2. Να πάω σε ένα από τα λίγα υποκαταστήματα που εκδίδουν αυτόματα την κάρτα κοντά στην περιοχή μου. Ένα από αυτά είναι στο Παγκράτι (ναι, από Χολαργό με έστειλαν στο Παγκράτι)!!!

Πηγαίνω, η υπάλληλος μου λέει: «Όχι δεν εκδίδουμε κάρτα επί τόπου. Μπορείς όμως, να κάνεις αντικατάσταση και να μην ακυρωθεί αυτή που έχεις μέχρι να έρθει η νέα».

– «Σίγουρα;»

– «Μισό λεπτό… Μόλις ρώτησα και μου το επιβεβαίωσε και ο διευθυντής».

– «Ωραία… προχωρήστε»

Περνάει μισή ώρα, έρχεται ξανά η υπάλληλος. «Ξέρετε, τελικά, θα πρέπει να ακυρωθεί η κάρτα για να βγει η καινούργια και να σας έρθει σπίτι και να μείνετε 10-15 εργάσιμες χωρίς κάρτα». Ελεος

Η τράπεζα έχει να δώσει αυτή την απάντηση

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, μπορείτε να πραγματοποιήσετε επανέκδοση Debit Mastercard, εφόσον ακυρώσετε πρώτα την κάρτα που έχετε ήδη στην κατοχή σας ή να αιτηθείτε την αρχική έκδοση νέας χρεωστικής κάρτας Visa.

Η αρχική έκδοση κάρτας διαφορετικού σχήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί, μέσω:

– Της εφαρμογής i-bank Internet Banking

– Της εφαρμογής του i-bank mobile banking

– Του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζάς μας: Πριν την επίσκεψή σας σε κάποιο κατάστημά μας, παρακαλούμε ενημερωθείτε για τα έγγραφα που χρειάζεται να προσκομίσετε για να πιστοποιήσετε τα στοιχεία σας (διεύθυνση κατοικίας, στοιχεία επικοινωνίας κ.λπ.), από τo ενημερωτικό έντυπο Συστηθήκατε; Αν όχι… κάντε το τώρα. Επίσης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το κατάστημα στο οποίο σκοπεύετε να μεταβείτε, προκειμένου να κλείσετε ραντεβού. Για να ενημερωθείτε για το δίκτυο και τα τηλέφωνα επικοινωνίας των Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας (https://www.nbg.gr/el/Branches-ATMs).

Η επανέκδοση της κάρτας σας, ιδίου σχήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί με όλους τους παραπάνω τρόπους και μέσω του τηλεφωνικού μας κέντρου, στο +30 210 48 48 48 4.

Διευκρινίζουμε ότι για την ακύρωση της κάρτας καλέστε στο +30 2104848484 ή επισκεφθείτε ένα Κατάστημα του δικτύου μας.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας». Εθνική Τράπεζα

«Αίσχος»

Κάτω από την ανάρτηση και τρίτη πελάτισσα καταγγέλλει την Εθνική Τράπεζα.

«Αίσχος! Η κάρτα μου σήμερα δεν λειτουργεί γιατί στο μήνυμα που εμφανίστηκε στην οθόνη λέει «η κάρτα δεν αναγνωρίζεται» ενώ έκανα χρήση πριν 2 μήνες. Δεν υπάρχει κανένα τηλ για επεξήγηση του προβλήματος».

Και η τράπεζα απαντά:

«Λυπούμαστε για τη δυσκολία σας. Παρακαλούμε όπως προωθήσετε το μήνυμά σας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση contact.center@nbg.gr, δηλώνοντας το θέμα που αντιμετωπίζετε, καθώς και κάποιο στοιχείο ταυτοποίησης σας (ΑΔΤ ή ΑΦΜ).

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας»

Εθνική Τράπεζα
Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.