Προκαλούν οι Τούρκοι - Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ σε σκάφος του Λιμενικού Κύπρου

featured image

Σοβαρό επεισόδιο έγινε στην Τηλλυρία της Κύπρου, με τουρκική ακταιωρός να ανοίγει πυρ, ώστε να αναγκάσει μικρό σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας να αποσυρθεί από περιοχή στην οποία περιπολούσε, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Όπως αναφέρει για το επεισόδιο ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου “το σκάφος της λιμενικής με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοικτά της Τηλλυρίας.

Στη συνέχεια, η τουρκική ακταιωρός εμφανίσθηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος της λιμενικής, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό.


Η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού, σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου”.

Η αδιανόητη πρόκληση διερευνάται ώστε να γίνουν περαιτέρω ενέργειες

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερή, μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή για το επεισόδιο, υπογράμμισε ότι “δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. Το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο σε ενέργειες”.[gs-fb-comments]

[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.