Στάση εργασίας σε Μετρό και Ηλεκτρικό, κανονικά τα λεωφορεία την Τετάρτη (7/7)

featured image

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς κλιματισμό και προκειμένου να βγουν οι βάρδιες, εργάζονται ακόμα και στα ρεπό τους.

Νέα στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί την Τετάρτη (7/7) σε Μετρό (γραμμές, 1, 2, 3) και Ηλεκτρικό αυτή τη φορά, από τις 21:00 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Πώς είναι και τι κάνει σήμερα το κορίτσι των «Ράδιο Αρβύλα» 10 χρόνια μετά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Άγριο κράξιμο στην Μαριαλένα – Τα δάκρυα της δεν μπόρεσαν να την ξεπλύνουν!

Ο λόγος, σύμφωνα με τα όσα λένε οι οδηγοί, είναι πως εκτελούν δρομολόγια με συρμούς, στους οποίους είναι εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό στις καμπίνες των οδηγών, ενώ παράλληλα αναφέρουν, ότι για να βγουν οι βάρδιες πρέπει να δουλεύουν ακόμα και στα ρεπό τους και ως εκ τούτου δεν έχουν μέρες ξεκούρασης.


Όπως αναφέρουν μάλιστα στην ανακοίνωσή τους, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, αντί να ασχοληθεί με τα υφιστάμενα προβλήματα «προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα «επιβράβευσης» των Ηλεκτροδηγών, εφαρμόζοντας προγράμματα επίπονα με ακόμα πιο πολλά δρομολόγια ανά άτομο που για να υλοποιηθούν πρέπει αναγκαστικά οι συνάδελφοι να εργάζονται σε ημέρες που έχουν ρεπό».

Συμπληρώνουν: «Ήταν πολύ δύσκολο για τους διοικούντες να περιμένουν 2 μήνες, ώστε ο σχεδιασμός να γίνει ολοκληρωμένος τον Σεπτέμβρη περιλαμβάνοντας τους νέους συναδέλφους που καθυστερημένα προσλήφθηκαν και εκπαιδεύονται ακόμη».

Επίσης, καταγγέλλουν πως παρά τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο για συντήρηση των κλιματιστικών εν όψει καλοκαιριού στους 40χρονους και γερασμένους συρμούς της Γραμμής του ΗΣΑΠ, «η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (πχ, καθαρισμός φίλτρων) κι έτσι δρομολογούνται συρμοί η οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους».

Κανονικά τα λεωφορεία

1

Από την άλλη πλευρά κανονικά θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλα τα δρομολόγια στα λεωφορεία.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ Κ. Σιορίκης η απόφαση ελήφθη αφού στο πρόγραμμα ωραρίου των οδηγών δεν τίθεται πλέον θέμα με διακεκομμένες βάρδιες.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.