Γιατί δεν αντιστάθηκε στον πνιγμό η Κάρολαϊν – Η λαβή του πιλότου που δεν άφησε ίχνη

featured image

Το τι πραγματικά συνέβη εκείνα τα έξι δραματικά λεπτά, επιχειρεί να εξηγήσει το Live NEWS με τη βοήθεια ειδικών, αλλά και με σκηνές από αθλητικούς αγώνες που εξελίσσονται σε βίντεο ντοκουμέντο.

Απαντήσεις από τους ειδικούς

Στις 11 Μαΐου και ώρα 04:05 τα ξημερώματα, η 20χρονη κοιμόταν στο διπλό κρεβάτι. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 04:11, η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Έξαλλος ο δολοφόνος με την πεθερά του – Του χαλάει τα σχέδια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Επίθεση στον Λιανό για το στημένο αγώνισμα: “Πρέπει να δούνε όλοι την ξεφτίλα σας”

Ένα είναι το ερώτημα: Η Κάρολαϊν γιατί δεν αντιστάθηκε, όσο ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος ισχυρίζεται ότι το θύμα είχε φραγμένες τις αεροφόρες οδούς.

Ο 33χρονος υποστήριζε αρχικά πως την κρατούσε αγκαλιά. «Εκείνη τιναζόταν για να φύγει. Το στόμα και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι». Την δεύτερη φορά υποστήριξε πως εκείνη ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη και εκείνος πήγε από πάνω της. Το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. «Νομίζω ότι με το βάρος του σώματος μου της πίεζα το κεφάλι».

Και στις δύο περιπτώσεις, οι ειδικοί λένε πως το θύμα θα πάλευε για να πάρει ανάσα. Η μοναδική λογική εξήγηση για να μην αντιδράσει το θύμα, είναι να μην έχει τις αισθήσεις του.


Ντοκουμέντα από αθλητικούς αγώνες

Στο βίντεο δείχνει σκηνή από αθλήτρια που είναι ξαπλωμένη στο τερέν. Έχει προηγηθεί η λαβή από την αντίπαλό της, η οποία περιορίζει τη ροή αίματος στον εγκέφαλο, προκαλώντας λιποθυμικό επεισόδιο, σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

«Υπάρχουν σημεία στον τράχηλο τα οποία τα οποία μπορούν να προκαλέσουν επεισόδιο απώλειας συνειδήσεως, διότι πορεύονται μεγάλα αγγεία που παρέχουν αιμάτωση στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα η πρόκληση ασφυξίας στο θύμα, να είναι πολύ πιο εύκολη».

Μετά από περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα, η αθλήτρια επανέρχεται και συνεχίζει τον αγώνα. «Σύμφωνα με τους ειδικούς, για να επέλθει ο θάνατος, εφόσον πλέον δεν υπάρχει αντίσταση, ο δράστης θα πρέπει να το επιζητά φράζοντας τις αναπνευστικές οδούς για τουλάχιστον 5 λεπτά. Όπως δηλαδή, στην περίπτωση της Καρολάιν. Ίδιο αποτέλεσμα και σε αυτόν τον αγώνα.

Για ευνόητους λόγους, αποφεύγουμε να δείξουμε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η λαβή αυτή μπορεί να γίνει. Αποδεικνύει ωστόσο, ότι παρ’ ότι οι αθλήτριες έχουν τις γνώσεις και γνωρίζουν να αμυνθούν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, λιποθυμούν. Γνώσεις που ως έναν βαθμό, κατείχε και η Καρολάιν».

Ο λόγος που δεν υπάρχουν ίχνη ασφυξίας

Επιστημονική εξήγηση φαίνεται να δίνεται και για τη φόρμα που βρέθηκε τυλιγμένη στο λαιμό της Κάρολαϊν, σύμφωνα με την ιατροδικαστική.

«Ασφυξία μπορεί να συμβεί, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις ισχυρής βίας πάνω στο σώμα. Δηλαδή, σε κάποιες περιπτώσεις που μπορεί να έχουν μεσολαβήσει ενδύματα, ή έχουν χρησιμοποιηθεί εν ήδει βρόγχου, τότε σε αυτές τις περιπτώσεις, οι κακώσεις, μπορεί να μην είναι εμφανείς».

Πηγή: Live News [/expander_maker][gs-fb-comments]

[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.