Σπίτι στην Κηφισιά έχει υποβρύχια πισίνα στην κρεβατοκάμαρα

featured image

Σπίτι στην Κηφισιά έχει υποβρύχια πισίνα στην κρεβατοκάμαρα

Μια εντυπωσιακή κατοικία θα δημιουργηθεί στο όμορφο προάστιο της Κηφισιάς στο βόρειο τμήμα της Αθήνας, από το αρχιτεκτονικό γραφείο Kordas architects.

Η περιοχή είναι δημοφιλής για τη μοναδική αρχιτεκτονική της κληρονομιά, με εμβληματικά κτίρια από το παρελθόν και το παρόν, όπως και για την πυκνή βλάστηση και τη φυσική της ομορφιά.

Η αρχιτεκτονική σύνθεση επηρεάστηκε σημαντικά από την ίδια την περιοχή, τόσο με την έννοια του δομημένου αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος. Ο κτιριακός όγκος σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να ενσωματώνεται στο φυσικό τοπίο της περιοχής κάτι στο οποίο συνετέλεσε ουσιαστικά η υιοθέτηση της γεωμετρίας της καμπύλης.

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα πάνω από το έδαφος, με τους εξωτερικούς χώρους διαβίωσης, το ισόγειο και τα μπαλκόνια να είναι διατεταγμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να παρέχουν οπτική προστασία και ιδιωτικότητα στους ενοίκους. Ταυτόχρονα, δημιουργούνται πολλαπλά σημεία εστίασης και οπτικές γωνίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.


Ο πυρήνας του κτιρίου, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παραμένει ορθολογικός και δομικά άθικτος από τον παιχνιδιάρικο σχεδιασμό των εξωστών. Παρέχει λειτουργικό χώρο για τρία οροφοδιαμερίσματα τριών υπνοδωματίων και ένα μικρότερο στούντιο στο ανώτερο επίπεδο του κτιρίου.

Το κέλυφος όσο και η εξωτερική επιδερμίδα του κτιρίου, στοχεύουν στο συνδυασμό των φυσικών στοιχείων (δέντρα, γη, νερό) με τα τεχνητά στοιχεία της ανθρώπινης κατασκευής.

Οι υφές των όψεων, οι ξύλινες λεπτομέρειες και η άφθονη βλάστηση κατά μήκος του περιγράμματος τω εξωστών, έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός φυσικού αντικειμένου στην κλίμακα ενός πραγματικού κτιρίου.

Συνολικά, τα σχεδιαστικά στοιχεία, οι λεπτομέρειες και η ατμόσφαιρα του έργου, στοχεύουν να χρησιμεύσουν ως μια ενοποιητική ιδέα της αρμονικής ενσωμάτωσης της κατασκευής στο φυσικό περιβάλλον.

Το φουτουριστικό κτήριο με το πράσινο δημιουργεί ένα απίθανο συνδυασμό στο φυσικό τοπίο. Τα χρώματα, γήινα και ζεστά, είναι ιδανικά. Μια υπέροχη πισίνα δημιουργεί το τέλειο backround στο υπόγειο υπνοδωμάτιο με ειδυλλιακή, μυστηριακή ατμόσφαιρα.

Info: Kordas architects[gs-fb-comments]

[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.