Το πηγαίνεις όπου θες και μπορεί, κοιμιζει 4 άτομα και το εσωτερικό του θα το λατρέψετε!

featured image

Το μεταφέρεις όπου θες, κοιμίζει 4 άτομα και το εσωτερικό του είναι άνετο και πολυτελές

Το πιο μικροσκοπικό σπίτι στον κόσμο, στο οποίο κατοικεί η τριμελής οικογένεια Hall, βρίσκεται στη Βοστόνη και το έχει φτιάξει εντελώς μόνη της.

Οι διαστάσεις του είναι 2,5×6 μέτρα περίπου, ενώ είναι κατασκευασμένο από ανακυκλώσιμα υλικά και μπορεί να μη σας “γεμίζει το μάτι” εξωτερικά, όταν όμως δείτε το εσωτερικό του, σίγουρα θα σας ενθουσιάσει.

Διαθέτει δική του κουζίνα, σκάλα που οδηγεί στην υπερυψωμένη κρεβατοκάμαρα και πολύ αποθηκευτικό χώρο, το στρώμα είναι οργανικό και αναπαυτικό, ενώ ακριβώς κάτω από την κρεβατοκάμαρα, δίπλα από την κουζίνα, βρίσκεται το μπάνιο.

Το μέσο μέγεθος μιας νέας μονοκατοικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μόλις 20 τετραγωνικά μέτρα το 1978 και αυξήθηκε σε 26,68 τετραγωνικά μέτρα το 2007 και σε 28,65 τετραγωνικά μέτρα το 2013. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση προς το «κίνημα του μικροσκοπικού σπιτιού».

Το πιο μικροσκοπικό σπίτι στον κόσμο είναι πανέμορφο και άνετο

Όταν κάποιος μπαίνει στην κατοικία τους, στη Βοστόνη, δεν αισθάνεται καθόλου ότι ο χώρος είναι μικρός, λόγω της διαρρύθμισης που τον κάνει λειτουργικό. Στην πραγματικότητα, ο χώρος είναι διακοσμημένος υπέροχα, προσφέροντας μια ζεστή, σπιτική αίσθηση.


Μπαίνοντας έχεις πρόσβαση κατευθείαν στον κεντρικό χώρο, όπου υπάρχει ένα μικρό καθιστικό, το οποίο μπορεί να χωρέσει πέντε μαξιλάρια.

Μια τηλεόραση είναι τοποθετημένη στον τοίχο για εξοικονόμηση χώρου, ενώ υπάρχει ένα ράφι με βιβλία στην κορυφή της πόρτας και γάντζους στον τοίχο για τις τσάντες, λειτουργούν διακοσμητικά και πρακτικά.

Η όμορφη κουζίνα περιλαμβάνει νεροχύτη, αρκετά ντουλάπια και πλυντήριο πιάτων. Για το μαγείρεμα η οικογένεια χρησιμοποιεί ένα επαγωγικό φούρνο και τοστιέρα.

Ακριβώς πάνω από την κουζίνα υπάρχει ένας υπνοδωμάτιο που έχει ένα άνετο κρεβάτι, στο οποίο κοιμούνται οι γονείς, ενώ ο γιος κοιμάται σε ένα μονό κρεβάτι κάτω, που την ημέρα μαζεύεται.

Το μπάνιο ενώ είναι μικρό, έχει όλα τα απαραίτητα, όπως ντους και τουαλέτα, ενώ ο νεροχύτης είναι στην κουζίνα, όχι πολύ μακριά.

Όλα είναι όμορφα διακοσμημένα με μια παραδοσιακή, αλλά ρουστίκ και σύγχρονη αίσθηση. Τα κρεμ λευκά και οι αποχρώσεις του ξύλου δημιουργούν μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα που δεν μαρτυρά ότι είναι κάτω από 20 τετραγωνικά μέτρα.



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.