Εκπρόσωπος Ι.Συνόδου για βάφτιση Άδωνι: «Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια» (vid)

featured image

Μέχρι και ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας εξεπλάγην από την ειδική άδεια της Πολιτικής Προστασίας για την βάφτιση με νονό τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Πολιτική ένταση έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη που γνωστοποιούσε οτι έγινε νονός το Σάββατο στην Αθήνα, ενώ στις περιοχές που είναι σε βαθύ κόκκινο απαγορεύονται οι βαφτίσεις.

Μετά τον ντόρο και τις αντιδράσεις που υπήρξαν στα social media, ο Υπουργός Ανάπτυξης επανήλθε και ανέβασε ένα έγγραφο από την Πολιτική Προστασία, το οποίο έδινε κατ’εξαίρεση άδεια για την τέλεση της συγκεκριμένης λειτουργίας…

[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Μας γλεντάει η Θεοδωρίδου με τη δήλωση για τις πλαστικές – Καλή μου κοίτα πώς ήσουν;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Κεραυνοί και βροντές στη βίλα του Ψυχικού! Η κρυφή συμφωνία του Πέτρου Φιλιππίδη με τη γυναίκα του

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Φουρθιώτης – Τον πρόδωσε η καρδιά του

Για το θέμα αυτό, κλήθηκε να τοποθετηθεί ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς ΣυνόδουΑθηναγόρας το πρωί της Τρίτης στο Mega.


«Στην ΚΥΑ που έχω στα χέρια μου και που ίσχυε μέχρι σήμερα, γιατί η καινούργια δεν έχει φτάσει ακόμη αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι, επιτρέπονται μόνο οι γάμοι με 9 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρικών. Δεν αναφέρει η ΚΥΑ κάτι για βαφτίσεις, ή κηδείες. Από την Κυριακή μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα δεν επιτρέπονται έτσι και αλλιώς οι γάμοι, λόγω Σαρακοστής», είπε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Η ΚΥΑ δεν αναφέρεται στη βάφτιση, επομένως δεν μπορούμε να κάνουμε βάφτιση. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει βάφτιση με ειδική άδεια. Δεν γράφει η ΚΥΑ ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αλλά από τα μυστήρια αναφέρεται μόνο στο γάμο. Πρέπει να ρωτήσετε τον συγκεκριμένο ιερέα που έκανε τη βάφτιση. Σε κάθε μητρόπολη υπάρχει γραφείο γάμου, αλλά όχι βαφτίσεων. Εάν κλείστηκε βάφτιση κλείστηκε από τον ιερέα της συγκεκριμένης ενορίας. Δεν ελέγχονται κεντρικά οι βαφτίσεις. 

Πρώτη φορά ακούω για ειδική άδεια για βάφτιση. Ούτε στην ΚΥΑ αναφέρεται κάτι τέτοιο. Αν φέρει κάποιος χαρτί από την Πολιτική Προστασία στον ιερέα, τότε ο ιερέας πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολης για το αν μπορεί να κάνει τη βάφτιση. Σε μια περιοχή που δεν είναι στο βαθύ “κόκκινο” επιδημιολογικά, μπορεί να γίνει και βάφτιση και γάμος, με 9 άτομα συμπεριλαμβανομένων του προσωπικού της εκκλησίας».

[/expander_maker][gs-fb-comments]

[fbcomments]Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.