Βασιλακόπουλος: «To lockdown δεν αποδίδει γιατί ο κόσμος βρίσκει τεχνάσματα να αποφύγει τα μέτρα.»

featured image

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας, αναφέρθηκε στο δείκτη θετικότητας που ανέβηκε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε πάνω από το 6% και τόνισε ότι τα Σαββατοκύριακα πάντα ο δείκτης είναι υψηλότερος, καθώς τεστ κάνουν κυρίως αυτοί που έχουν σοβαρά συμπτώματα κορoνοϊού.

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος – Γιατί δεν αποδίδει το lockdown

Υπογράμμισε ότι αν και η κατάσταση είναι ανησυχητική, είναι καλύτερη από αυτήν που βρισκόμασταν το Νοέμβριο κι αυτό το δείχνει και ο αριθμός των διασωληνωμένων που τότε είχε ξεπεράσει τους 600, ενώ τώρα είναι περίπου 400.

«Το πρόβλημα είναι εντονότερο στην Αττική, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα είμαστε καλύτερα. Δεν αποδίδει το lockdown»


Στη συνέχεια ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το lockdown δεν αποδίδει όσο περιμέναμε. Όπως είπε ο κόσμος δικαιολογημένα έχει κουραστεί και βρίσκει τεχνάσματα για να αποφύγει τα μέτρα.

Για το λόγο αυτό, όπως είπε, θα πρέπει να αναζητήσουμε ένα νέο μείγμα μέτρων, που θα εκτονώσει την κούραση των πολιτών. Επίσης τάχθηκε κατά της εφαρμογής του sms στο 13032 για αγορές, προβλέποντας ότι θα δημιουργήσει μεγάλο συνωστισμό και πρότεινε τα λιανεμπόριο να ανοίξει με τη μέθοδο click in shop.

Tέλος ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ζήτησε, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη που είχε την Δευτέρα, ακόμη λίγη υπομονή και προέβλεψε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών το καλοκαίρι θα είμαστε κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.