Η ιταλική μαφία δρα μέσω του Tik Tok: Γιατί είναι προκλητικό, αλλά όχι... παράνομο

featured image

Τη δημοφιλή πλατφόρμα Tik Tok έχει διαλέξει η ιταλική μαφία για να στρατολογήσει νέους και η δικαιοσύνη παρατηρεί ανήμπορει να αντιδράσει.

Η πλατφόρμα Tik Tok στα social media μέσα σε λίγο χρόνο έχει εξελιχθεί σε μία από τις πλέον δημοφιλέστερες, κυρίως για τη νεολαία, η οποία αρέσκεται μέσα από αυτή να παρουσιάζει τις… χορευτικές της επιδόσεις, φωνητικές ικανότητες και ένα σωρό δραστηριότητες. Εσχάτως και την επίδειξη δύναμης της ιταλικής μαφίας.

Κι όμως… Η ναπολιτάνικη μαφία, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, έχει «εισβάλει» στη δημοφιλή πλατφόρμα και μέσω αυτής ποντάρει στο να στρατολογήσει νέα μέλη. Νεαρά μέλη για την ακρίβεια.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμαζευτα η Στεφανίδου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Αυτός βίασε τα 10χρονα κορίτσια στο Περιστέρι

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Survivor” – Η Σαλαγκούδη βρήκε 6 χιλιάδες υβριστικά μηνύματα στο κινητό της

Προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει τη νέα αυτή μέθοδο της μαφίας, ο Μαρτσέλο Ραβενούτο, ειδικός σε ζητήματα Μαφίας από το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο, τονίζει: «Το TikTok έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για τη Μαφία. Με βίντεο που δείχνουν νεαρά μέλη της οργάνωσης πάνω σε μηχανές να εισβάλλουν σε συνοικίες της πόλης, στέλνει το μήνυμα ότι ελέγχει τη περιοχή».


Ο εισαγγελέας Φεντερίκο Καφιέρο ντε Ράχο, επικεφαλής υποθέσεων για το ιταλικό οργανωμένο έγκλημα, δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica: «Σκοπός τέτοιων βίντεο είναι να σπείρουν το φόβο και να δείξουν ότι σε ορισμένες συνοικίες το πάνω χέρι έχει η Μαφία και όχι οι ιταλικές αρχές».

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κάρλο Μπονίνι αποσαφηνίζει την όποια εικόνα μπορεί να έχουμε, διευκρινίζοντας: «Θα ήταν λάθος να νομίσουμε ότι εν έτει 2021 η Μαφία εμφανίζεται σαν την ταινία «O Νονός» με καπελάκι και κοντόκανη καραμπίνα. Σήμερα η επίδειξη ισχύος περνά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη Μαφία να εμφανίζεται πιο σύγχρονη από ποτέ».

Θα αναρωτηθεί κανείς, γιατί μετά από αυτά τα βίντεο, δεν δρουν οι αστυνομικές αρχές, ωστόσο υπάρχει… νομικό παράθυρο.

Ο εισαγγελέας Φεντερίκο Καφιέρο ντε Ράχο εξηγεί πως νομικά είναι ελάχιστα αυτά που μπορεί να κάνει η ιταλική δικαιοσύνη, καθώς τα βίντεο αυτά δεν δείχνουν εγκληματικές ενέργειες παρά μόνο φαντασιώσεις εξουσίας ή πλούτο, που μπορεί να θεωρούνται προκλητικά, ωστόσο δεν κρίνονται παράνομα.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.