Μετακίνηση χωρίς πρόστιμο: Πώς θα δείτε αν σούπερ μάρκετ και τράπεζες είναι μέσα στο δήμο σας ή εντός 2 χλμ

featured image

Μετακίνηση χωρίς πρόστιμο: Πολλοί αναρωτιούνται για το αν το σούπερ μάρκετ ή η τράπεζα που θέλουν να πάνε, αν είναι μέσα στο δήμο τους ή εντός δύο χιλιομέτρων. Τα νέα μέτρα έχουν ισχύ από σήμερα για τις μετακινήσεις, με τους κωδικούς 2 και 6 στο 13033. Φυσικά αφορούν τα ψώνια από καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, αλλά και την μετακίνηση σε τράπεζα. Σε όλη την χώρα οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν τα όρια του Δήμου τους. Σκοπός είναι να μην βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Ν. Χαρδαλιάς: Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Την αυστηροποίηση των μέτρων ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς. Συγκεκριμένα, το έκανε για τις μετακινήσεις που αφορούν τα ψώνια μας σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και τράπεζες. Πλέον η μετακίνηση με τον κωδικό 2 εκτός από το χρονικό όριο θα έχουν και χιλιομετρικό περιορισμό.

Όσοι στέλνουν sms στο 13033 θα πρέπει να γνωρίζουν αν ο προορισμός τους για τα ψώνια τους ή το ΑΤΜ είναι εντός του επιτρεπόμενου χιλιομετρικού ορίου των 2 χλμ ή εντός των ορίων του Δήμου τους. Το μέτρο αυτό ισχύει για όλη την χώρα, ενώ νέα δεδομένα έχουν από σήμερα και για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα

Μετακίνηση χωρίς πρόστιμο: Αναρωτιέστε ποιος είναι ο τρόπος για να δείτε αν ο προορισμός σας είναι εντός των ορίων του Δήμου σας; Αναρωτιέστε πως μέσω του Google Maps μπορείτε να υπολογίσετε στο κινητό σας την απόσταση του προορισμού σας;

Όσο αφορά την χιλιομετρική απόσταση βάζοντας την διεύθυνση μας ώς σημείο έναρξης της μετακίνησης και στην δεύτερη γραμμή τον προορισμό μας όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία τότε πατώντας την επιλογή έναρξη αυτόματα η εφαρμογή της Google θα μας δείξει την χιλιομετρική απόσταση που μπορούμε να διανύσουμε και αν είναι εντός ορίων των 2 χλμ.

Οι τρόποι μετακίνησης χωρίς πρόστιμο για σούπερ μάρκετ ή τράπεζα.


Τα όρια του Δήμου σας πληκτρολογώντας το όνομα του δήμου σας στο Google Maps αυτόματα η εφαρμογή σας βγάζει σε κόκκινο πλαίσιο τα όρια του δήμου σας. Για παράδειγμα όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία:

Οι τρόποι μετακίνησης χωρίς πρόστιμο για σούπερ μάρκετ ή τράπεζα.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο Google Maps.

Τα όρια μετακίνησης

Μετακίνηση χωρίς πρόστιμο: Να υπενθυμίσουμε ότι οι δυνατότητες και τα όρια για μετακίνηση με τους κωδικούς 1 έως 6 αναδιαμορφώνονται ως εξής:

– Το sms 2, αφορά μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών και αγαθών πρώτης ανάγκης. Δηλαδή, μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους. Εκεί, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο εντός του οικείου Δήμου. Εναλλακτικά, σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

– Στο sms 3 όσον αφορά για εξυπηρέτηση σε τράπεζα ισχύει ο ίδιος ακριβώς περιορισμός.

Ως προς το sms 6, τώρα, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Τέλος, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα από σήμερα θα ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.