Γιώργος Ψάλτου για Πέτρο Φιλιππίδη: "Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω μαζί του στη σκηνή"

featured image

Ο Γιώργος Ψάλτου είναι ο ηθοποιός που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό, τόσο εν μέσω της θεατρικής παράστασης, όσο και στο καμαρίνι, όπου χρειάστηκε η επέμβαση των υπολοίπων μελών του θιάσου, για να τον γλιτώσουν.

Πιο συγκεκριμένα, τη δική του τραυματική εμπειρία από τη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, εξομολογήθηκε στο MEGA ο Γιώργος Ψάλτου.

Η καταγγελία της Ζέτας Δούκα ώθησε τον Γιώργο Ψάλτου να μιλήσει

Ο ηθοποιός μίλησε για τα περιστατικά ξυλοδαρμού που έλαβαν χώρα στην παράσταση «Φον Δημητράκης» και υπογράμμισε ότι αυτό που τον ώθησε να μιλήσει ήταν η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα, πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά, ενώ θεωρεί ότι το εξώδικο που έστειλε ο Πέτρος Φιλιππίδης στον δικηγόρο του, Γιώργο Γεράρη, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του.

Ο Γιώργος Ψάλτου έτρεμε τη στιγμή που θα βγει στη σκηνή

Ο Γιώργος Ψάλτου υποστηρίζει τα λεγόμενά του και επεσήμανε ότι όσα καταγγέλλει δεν έχουν ίχνος ψέματος ή υπερβολής. «Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη, περιέγραψε ότι ξεκίνησε το 2013, όντας εξωτερικός συνεργάτης και στη συνέχεια ανέβασαν την παράσταση «Φον Δημητράκης», οπότε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης σεζόν, ο Γιώργος Ψάλτου δεχόταν ανελέητο ξύλο πάνω στη σκηνή από τον Πέτρο Φιλιππίδη, κάτι βέβαια που δεν γινόταν αντιληπτό στο κοινό που παρακολουθούσε.

Γιώργος Ψάλτου: “Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας”


Αποτέλεσμα ήταν ο Γιώργος Ψάλτου να υποστεί θλάση και φλεγμονή, όμως, το υπέμενε καθώς ήταν σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει. «Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», συμπλήρωσε.

Οι πρακτικές ξυλοδαρμού του Πέτρου Φιλιππίδη στον Γιώργο Ψάλτου άλλαζαν

Όπως περιγράφει ο Γιώργος Ψάλτου, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης συνέχισε να τον χτυπά την ώρα της παράστασης, αλλά προσπάθησε να τον βγάλει και τρελό, ενώ όσον αφορά τις πρακτικές που χρησιμοποιούσε, άλλαζαν κατά τη διάρκεια της σεζόν, από χτυπήματα με τηλέφωνο στον ώμο, μέχρι σπρωξιές και γονατιές.

Ο Γιώργος Ψάλτου χαρακτήρισε ηγεμονικό τον τρόπο συμπεριφοράς του Πέτρου Φιλιππίδη

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Γιώργος Ψάλτου σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στο χώρο του θεάτρου είναι ηγεμονικός. Η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει σε έναν βαθμό μέχρι τα τέλη της τρίτης παράτασης που έλαβε, οπότε ο Πέτρος Φιλιππίδης χτύπησε βάναυσα τον Γιώργο Ψάλτου έξω από το καμαρίνι του, με αρκετούς συναδέλφους τους να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν και να τους χωρίσουν.

Ο ηθοποιός παροτρύνει όσους έχουν υποστεί κακοποίηση να μιλήσουν

Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δε φοβάται πια και προτρέπει όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφής κακοποίηση, να μιλήσει άφοβα. «Δε δέχομαι καμία απειλή και είμαι εδώ για να υποστηρίξω τον εαυτό μου», συμπλήρωσε και κατέληξε ότι δεν ανακαλεί τίποτα από όσα έχει πει για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πηγή: www.enimerotiko.gr



[gs-fb-comments]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.