Μετακίνηση από νομό σε νομό: «Πράσινο» φως για την έξοδο του Πάσχα; - Τα 3 σενάρια

featured image

Με το σύστημα ’’ακορντεόν’’  μέχρι τον Σεπτέμβριο θα συνεχίσει η χώρα να ’’πολεμά’’ τον ιό έως ότου επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις ειδικών, επικρατεί αισιοδοξία για τους εορτασμούς του Πάσχα και την μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς πλέον έχει εμβολιαστεί μεγάλος μέρος του πληθυσμού.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις των ειδικών θα δοθεί «πράσινο» φως για τη μετακίνηση από νομό σε νομό, τον Μάιο, έχοντας πάντα ως δεδομένο ότι οι μεταδόσεις θα έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Τι ανέφερε καθηγήτρια Πνευμονολογίας για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό

«Παράθυρο» αισιοδοξίας άφησε άλλωστε η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογωμόνων κυρία Αναστασία Κοτανίδου την Τετάρτη όταν μίλησε στην ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

Η ειδικός τόνισε πως καταλαβαίνει ότι υπάρχει κούραση, ωστόσο ζήτησε να κάνουν οι πολίτες υπομονή, λέγοντας πως «Κρατηθείτε λίγο στα σπίτια σας, μήπως και καταφέρουμε με μεγάλη επιτυχία και ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο. Ελπίζουμε ότι φέτος θα μπορέσουμε όλοι να κάνουμε Πάσχα στις ιδιαίτερες πατρίδες μας, στα σπίτια μας».

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός


Η καθηγήτρια μιλώντας στα «ΝΕΑ» τόνισε ότι η εκτίμηση της για μετακινήσεις από νομό σε νομό, βασίζεται στο γεγονός ότι η εμβολιαστική εκστρατεία «Ελευθερία» συνεχίζεται χωρίς προβλήματα.

«Υπό τα δεδομένα αυτά και εφόσον δεν προκύψουν σημαντικές ανατροπές έως το Πάσχα μπορεί να έχει εμβολιαστεί έως και το 30% του πληθυσμού», προσθέτει η καθηγήτρια. Εξηγεί, δε, ότι με βάση την προτεραιοποίηση, η ανάπτυξη του πολυπόθητου «τείχους ανοσίας» ξεκινά από τους πλέον ευάλωτους (δηλαδή, από τους ηλικιωμένους και τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίας) δημιουργείται το κατάλληλο έδαφος ώστε η λοίμωξη Covid-19 να μετατραπεί από βαριά σε ήπια νόσο.

Τι ανέφερε για τους εορτασμούς του Πάσχα

Συνεπώς «εγώ θεωρώ ότι θα γιορτάσουμε το Πάσχα σε πολύ καλύτερες συνθήκες από τις περσινές. Και είμαι αισιόδοξη ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ταξιδέψουμε στην επαρχία», πρόσθεσε. Ερωτώμενη, μάλιστα, για το εάν οι παππούδες θα μπορούν να συναντηθούν και πάλι με τα εγγόνια τους, η απάντηση της κ. Κοτανίδου είναι θετική: «Εφόσον ο παππούς και η γιαγιά έχουν εμβολιαστεί, θα μπορούν να συναντηθούν, όμως δεν θα πρέπει να αμελούμε το βασικό μέτρο που δεν είναι άλλο από τη χρήση μάσκας».

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.