Κρήτη: Ξέχασαν 15 γάζες μέσα σε ασθενή μετά από χειρουργείο και το κατάλαβαν 5 μήνες μετά

featured image

Κρήτη: Μία ασθενής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως, φαίνεται πως το χειρουργείο της δεν πήγε καλά. Αυτό, διότι ξεχάστηκαν γάζες μέσα στην ασθενή. Η ίδια ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός από το δημόσιο νοσοκομείο Κρήτης, μετά από πέντε μήνες. Αναλυτικότερα:

Όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ από την Κρήτη

Αυτό υποστηρίζεται στη μήνυση που κατέθεσε χθες σε βάρος μαιευτήρα-γυναικολόγου και κάθε άλλου συνυπεύθυνου γιατρού-νοσηλευτή γυναίκα από χωριό του Ηρακλείου στην Κρήτη. Η καταγγέλλουσα μετέβη χθες στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της.

15 γάζες ξεχάστηκαν σε χειρουργείο ασθενή στην Κρήτης.


Η μήνυση αναφέρεται στο αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια «από πρόσωπο το οποίο όφειλε λόγω του επαγγέλματος του να επιδείξει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του (ιατρική πράξη). Περιγράφεται ότι μετά την πρώτη προγραμματισμένη επέμβαση η καθημερινότητα της έγινε μαρτυρική και η υγεία της χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. Χρειάστηκε να πάει δύο φορές σε Κέντρο Υγείας, να επισκεφθεί ιδιώτες γιατρούς και ιδιωτική κλινική, να κάνει αλλεπάλληλες εξετάσεις μέχρι που τελικά εντοπίστηκαν οι… γάζες», δήλωσε ο κ. Λιπαράκης.

Υποστηρίζεται ότι αφαιρέθηκαν συνολικά 15 γάζες.

«Η εντολέας μου υπέβαλε μήνυση σε βάρος γιατρού-γυναικολόγου. Αυτό, διότι σε χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε από τον μηνυόμενο και την ιατρική του ομάδα σε δημόσιο νοσοκομείο στην Κρήτη, «ξέχασε» να αφαιρέσει τις ιατρικές γάζες γεγονός που δυστυχώς έχει προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία της. Βιώνει μια μαρτυρική καθημερινότητα με ιδιαίτερη ψυχική επιβάρυνση λόγω της κατάστασης της υγείας της» δήλωσε. Πλέον αναμένεται η διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.