«Λέανδρος»: Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα - Έρχεται χιόνι και στην Αττική (Photos/Χάρτες)

featured image

Βροχές, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου στη Μακεδονία και στη Θράκη και κατόπιν και έως το πρωί στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά. Τις ίδιες ώρες θα αναμένονται βροχοπτώσεις  στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Από το πρωί της Παρασκευής, οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και το απόγευμα θα σταματήσουν. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, τόσο έως το πρωί όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -9 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 1, στη Θεσσαλία από -1 έως 7, στην Ανατολική Στερεά από -1 έως 8, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 2 έως 10, στην Ήπειρο από -1 έως 10, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 10, στη Δυτική Πελοπόννησο από 5 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 9, στις Κυκλάδες από 5 έως 11 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 “Survivor” – Τέλος η Κάτια Ταραμπάνκο. Αυτοάνοσο η κορονοϊός;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 «Survivor» – Οσμή σκανδάλου με την παραμονή όλων. Το αυτογκόλ του Τούρκου

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και έως το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, έως το πρωί όμως θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού έως το πρωί. Τις ίδιες ώρες στις πεδινές περιοχές αναμένονται βροχοπτώσεις και κατά τόπους χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση έως το απόγευμα κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού και χιονόνερο στις πεδινές περιοχές κατά τις πρώτες ώρες του εικοσιτετραώρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς.

Σαρώνει η κακοκαιρία «Λέανδρος» – Σε ποιους δήμους τα σχολεία έμειναν κλειστά

Χιόνια, τσουχτερό κρύο και παγετός συνθέτουν το σκηνικό σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδος, όπου το τελευταίο 24ωρο έκανε την εμφάνισή της η κακοκαιρία «Λέανδρος».

Στα «λευκά» ντύθηκε η δυτική Μακεδονία, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στους μεγάλους οδικούς άξονες της βόρειας Ελλάδος.

Ο «Λέανδρος» έφερε τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης. Από το βράδυ της Πέμπτης έπεσαν νιφάδες χιονιού στο Πανόραμα, τον Χορτιάτη, το Φίλυρο, στο Ωραιόκαστρο και στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά, χωρίς να προκληθούν όμως προβλήματα. Κλειστοί είναι λόγω παγετού οι δρόμοι Αγ. Βασιλείου – Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου. Ο υδράργυρος «έδειξε» το πρωί 2 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Χιονόπτωση σημειώθηκε, εξάλλου, στα ορεινά της Χαλκιδικής και ειδικότερα σε Πολύγυρο, Αρναία, Ταξιάρχη κ.ά. Οι οδηγοί που κινούνται προς την ορεινή Χαλκιδική πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα. Το χιόνι έφτασε στο Κιλκίς και τη Βέροια, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας (όπου σε κάποια σημεία οι οδηγοί χρειάζονται αλυσίδες), ενώ ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε στους νομούς των Σερρών και της ΚαβάλαςΟι θερμοκρασίες κινούνται οριακά πάνω από το μηδέν στα μεγάλα αστικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αντίθετα, αρνητικές τιμές και συνθήκες παγετού καταγράφονται στη δυτική Μακεδονία, όπου χιόνισε σε ΦλώριναΚοζάνηΚαστοριά και στα ορεινά των Γρεβενών. Στη Φλώρινα, ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες έπεσε στους -9 βαθμούς Κελσίου και στην Πτολεμαΐδα στους -7, ενώ η χαμηλότερη τιμή καταγράφηκαν στο Νέο Καύκασο Φλώρινας με -13 βαθμούς Κελσίου και στη Βλάστη του νομού Κοζάνης (-11). Με αλυσίδες ή χιονολάστιχα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Φλώρινας και σε ορισμένα σημεία της Καστοριάς.

Τις παρακάτω εικόνες κατέγραψαν σε Ζαγορά και Φλώρινα οι μετεωρολογικές κάμερες του δικτύου καμερών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και των συνεργατών του.

 

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στους δήμους Κοζάνης, ΕορδαίαςΦλώρινας και Άργους Ορεστικού.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.