Σκληρό lockdown: Παράταση μέχρι Φεβρουάριο - Δεν ανοίγουν τα καταστήματα - Όχι και στο click away

featured image

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Άρση του lockdown: Παράταση φαίνεται πως θα πάρει το lockdown σε όλη τη χώρα. Η καραντίνα φαίνεται πως θα συνεχιστεί. Από εκεί και πέρα, θεωρείτε πώς πολύ δύσκολα πρόκειται να ανοίξουν τα καταστήματα από την ερχόμενη Δευτέρα (σ.σ. 11 Ιανουαρίου του 2021). Αναλυτικότερα:

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Άρση του lockdown: Λεπτομέρειες για το θέμα

Από τις αρχές της εβδομάδας φημολογείται πως το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στην χώρα εδώ και λίγες μέρες θα πάρει παράταση. Τα σχολεία, νηπιαγωγεία και δημοτικά, να ανοίγουν την Δευτέρα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανοίξουν τα λουκέτα και στις επιχειρήσεις. Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και με το μπρος-πίσω των τελευταίων ημερών, το πράσινο… φως που άναψαν οι λοιμωξιολόγοι. Αυτό θα γίνει, προκειμένου οι μικροί μαθητές να επιστρέψουν σε μία τύπου κανονικότητα. Δόθηκε με μεγάλη δυσκολία. Για την ακρίβεια δόθηκε, με πλειοψηφία και όχι ομόφωνα.

Έτσι, τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που αύριο θα συμπληρώσουν μία εβδομάδα που θα είναι κλειστά. Θα παραμείνουν σε κατάσταση lockdown για ακόμα 7 ημέρες. Και αυτό γιατί οι ειδικοί φοβούνται πως τα όσα έγιναν των Φώτων, σε συνδυασμό με την αύξηση της κινητικότητας που θα υπάρξει με τα σχολεία, ελλοχεύουν μεγάλος κινδύνους νέας εξάπλωσης του κορονοϊού.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Κάτι που σημαίνει οτι οι εκπτώσεις θα ξεκινήσουν, μόνο με online ή τηλεφωνικές πωλήσεις που θα παραδίδονται στα σπίτια και όχι με click away. Δεν θέλουν λοιπόν να αυξήσουν τις πιθανότητες αυτές με το άνοιγμα των επιχειρήσεις. Για αυτό και στη σημερινή τους σύσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 12:00, όλα δείχνουν οτι δεν θα δώσουν το ΟΚ για να ανεβάσουν ρολά.

Τι θα ισχύσει με την απαγόρευση κυκλοφορίας – Πότε θα αρθεί η καραντίνα:

Αυτό σημαίνει οτι το λεγόμενο σκληρό lockdown θα συνεχιστεί για ακόμα μία εβδομάδα τουλάχιστον. Τα καταστήματα λιανικής και υπηρεσιών θα παραμείνουν κλειστά, ενώ η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα συνεχίσει να ξεκινάει από τις 21:00 το βράδυ και όχι από τις 22:00 που ήταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Όσον αφορά τώρα τους γενικότερους περιορισμούς που υπάρχουν, η άρση τους, στην καλύτερη των περιπτώσεων πάει για τέλη του μήνα ή ακόμα και Φεβρουάριο. Και αυτό γιατί πρώτα θα ανοίξουν οι καταστήματα, διατηρώντας τους περιορισμούς, θα περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα και μετά θα υπάρξει μεγαλύτερη απελευθέρωση. Θυμίζουμε οτι σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει ο Νίκος Χαρδαλιάς το απόγευμα, στην καθιερωμένη ενημέρωση.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Enimerotiko.gr στο Google News

Πηγή: www.enimerotiko.gr[gs-fb-comments]Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.