Οι «ιπποπόταμοι της κοκαΐνης» του Εσκομπάρ είναι εκτός ελέγχου

featured image

Απειλή για το φυσικό περιβάλλον της Κολομβίας αποτελούν οι λεγόμενοι «ιπποπόταμοι της κοκαΐνης». Πρόκειται για τέσσερα θηριώδη ζώα που είχε ο Πάμπλο Εσκομπάρ στον ιδιωτικό ζωολογικό του κήπο.

Μετά από τη δολοφονία του Εσκομπάρ, το 1993, τα ζώα που είχε στην κατοχή του μεταφέρθηκαν σε ζωολογικούς κήπους. Ωστόσο οι τέσσερις ιπποπόταμοι δραπέτευσαν.

Από τότε ο αριθμός των ιπποπόταμων στην περιοχή αυξάνεται συνεχώς και πλέον υπολογίζεται πως υπάρχουν 80 με 100 απόγονοι των άλλοτε κατοικίδιων του βαρώνου της κοκαΐνης.


[expander_maker more=»Διαβάστε περισσότερα» less=»…»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Σάλος με τους δίδυμους του “Big Brother”. “Δεν είμαστε βιαστές. Η κοπέλα ήθελε ομαδικό”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 👉👉 Το κράξιμο στην Ηλιάδη για τις πλαστικές στο πρόσωπο και η απάντησή της

Οι επιστήμονες θεωρούν πως τα συγκεκριμένα ζώα αποτελούν απειλή για την άγρια φύση της περιοχής και ήδη υπάρχουν φωνές που θέλουν τη θανάτωσή τους.

Μάλιστα οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως μακροπρόθεσμα μπορούν αν αποδειχθούν καταστροφικοί όχι μόνο για τα υπόλοιπα ζώα αλλά ακόμα και για τον άνθρωπο. Τα ούρα και τα κόπρανά τους είναι τοξικά και μπορούν να μεταφέρουν μια σειρά από επικίνδυνα βακτήρια.

Υπάρχει η σκέψη να στειρωθούν για να σταματήσει η αναπαραγωγή τους, μιας και υπολογίζεται πως ο πληθυσμός του το 2024 μπορεί να ανέλθει στα 1.500.

Παρότι έχουν υπάρξει έρευνες που αναφέρουν πως οι ιπποπόταμοι μπορούν να συμβάλλουν στην ποικιλομορφία του οικοσυστήματος, εντούτοις μπορούν να καταστρέψουν την άγρια φύση.

[/expander_maker]



[gs-fb-comments]

[fbcomments]



Επιστροφή στο trelokouneli.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.