Η εμμονική θαυμάστρια που άφησε περιουσία ύψους 300.000 δολαρίων στον Τσαρλς Μπρόνσον

featured image

Οι διασημότητες ανά τον κόσμο συχνά γίνονται παραλήπτες περίεργων και υπερβολικών δώρων από τους πιστούς και ενθουσιώδεις θαυμαστές τους. Ωστόσο, ένα από τα πιο γενναιόδωρα δώρα θαυμαστών στην ιστορία δόθηκε στον αστέρι του Χόλιγουντ Τσαρλς Μπρόνσον. Το 1996, λοιπόν, μια γυναίκα από το Λούισβιλ αποφάσισε να αφήσει ολόκληρη την περιουσία της ύψους 300.000 δολαρίων στον Μπρόνσον, τον αγαπημένο της ηθοποιό, με μια χειρόγραφη διαθήκη.

Σύμφωνα με τη New York Post, η Audrey Knauer πέθανε το 1997 σε ηλικία 55 ετών, αφήνοντας πίσω της ένα κτήμα αξίας 300.000 δολαρίων, το οποίο όπως αποκαλύφθηκε μετά από μια εκπληκτική σειρά γεγονότων, κληροδοτούσε στον Τσαρλς Μπρόνσον.

Στη διαθήκη της η Knauer, η οποία συντάχθηκε πολύ γρήγορα στο πίσω μέρος μιας κόλλας με αριθμούς έκτακτης ανάγκης, δήλωνε ρητά ότι κανένα από τα περιουσιακά της στοιχεία δεν θα κατέληγε στην οικογένειά της, όπως αρχικά ήταν η πρόθεσή της. Αντιθέτως, επιθυμούσε ολόκληρο το κτήμα της να πάει στον αγαπημένο της ηθοποιό Τσαρλς Μπρόνσον, τον οποίο ανέκαθεν θαύμαζε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το E-Online, η Knauer φαίνεται να έγραψε: «Σε καμία περίπτωση η μητέρα μου, δεν θα κληρονομήσει τίποτα από μένα -αίμα, μέρη του σώματος, χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία κλπ. Αφήνω τα πάντα στον αγαπημένο μου ηθοποιό Τσαρλς Μπρόνσον και ό,τι εκείνος δεν θέλει μπορεί να το δωρίσει στη δημόσια βιβλιοθήκη του Λούισβιλ».


Η ίδια δεν είχε συναντήσει ποτέ από κοντά το ίνδαλμά της, ωστόσο ήταν πιστή θαυμάστριά του, συλλέγοντας, μάλιστα, αποκόμματα εφημερίδων όπου ο Μπρόνσον αναφερόταν. Της άρεσε ιδιαιτέρως να παρακολουθεί τη σειρά ταινιών «Death Wish» με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο της ηθοποιό, νοικιάζοντάς τες ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης της.

Μετά το θάνατό της, ένα μέρος της περιουσίας της Knauer πήγε απευθείας στο Μπρόνσον, με την οικογένειεά της, εκπροσωπούμενη από την αδερφή της, Nancy Koeper, να αμφισβητεί τη διαθήκη της εκλιπούσας, όταν συνειδητοποίησαν το μέγεθος του κληροδοτήματός της.

Η Koeper ισχυρίστηκε ότι η Knauer ήταν ανίκανη να λάβει την απόφαση να αφήσει όλα τα υπάρχοντά της στο Μπρόνσον, υποδηλώνοντας ότι δεν είχε σώας τας φρένας όταν συνέταξε τη διαθήκη και ότι η αδερφή της ήταν εμμονική με τον ηθοποιό, σε σημείο μανίας. Τελικά, οι δυο τους τα βρήκανε με έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, μη γνωρίζοντας κανένας για το ποσό που συμφωνήθηκε μεταξύ τους.

Αξίζει, ωστόσο, να αναφερθεί ότι ο Μπρόνσον είχε δηλώσει αρχικά ότι θα περνούσε όλο το «δώρο» της εκλιπούσας προς τη δημόσια βιβλιοθήκη της πόλης. Σύμφωνα με τον διευθυντή της βιβλιοθήκης αρχικά ο ηθοποιός προσέφερε το ποσό των 10.000 δολαρίων επιφυλασσόμενος για ένα μεγαλύτερο, όταν θα τελείωνε η δικαστική διαμάχη με την αδερφή της Knauer. Κάτι που δεν συνέβη ποτέ, καθώς ο Μπρόνσον, τελικά, δεν δώρισε τίποτα στη βιβλιοθήκη του Λούισβιλ.

Πηγή: www.newsbeast.gr



[gs-fb-comments]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.